Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

SRC Reus: Projecte d'Hort social


El Servei de Rehabilitació Comunitària (SRC) de Reus, de l’Hospital Universitari Institut Pere Mata, en col·laboració amb la Universitat Rovira i Virgili de la ciutat, s'integra en el projecte dels “Horts socials de la URV”. Aquest pretén reconvertir un espai en desús d'una zona del Campus Bellissens en un espai agrourbà que fomenti la integració de col·lectius socialment vulnerables, a la vegada que promocionala cultura de la protecció, conservació i sostenibilitat ambiental.
 
A finals de primavera, l’SRC Reus va iniciar l'activitat de rehabilitació comunitària fent ús de l'espai cedit per la universitat, fomentat els hàbits de vida saludable (alimentació, activitat física,etc.), la socialització,  l’exploració i el desenvolupament d’interessos personals, el coneixement de recursos de l’entorn pròxim i el contacte amb la natura. En el transcurs de l'activitat s'ha anat potenciant la motivació dels participantsen l'activitat d'horticultura, de forma que s'ha anat ampliant l'espai emprat.
 
Actualment s'utilitza aquest hort per al conreu de diferents hortalisses de temporada, seguint la filosofia de l'agricultura ecològica on s'aprofiten els recursos que ens ofereix la natura, sense utilitzar productes químics. El fet d’experimentar en primera persona tot el procés des de la preparació de la terra fins a l'obtenció d’un producte final (hortalisses) converteix aquest projecte en una activitat significativa per a la persona. Els aliments recol·lectats a l'hort es reparteixen entre els participants.
 
L’experiència està resultant tan satisfactòria per als usuaris que la seva implicació i motivació els porta a responsabilitzant-se del manteniment de l’hort durant tota la setmana.
 @GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES