Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Millora en la digitalització i ús de noves tecnologies dels usuaris del SRC Reus

Qui no ha utilitzat durant els últims mesos la videotrucada de whatsapp o qualsevol de les plataformes virtuals (skype, zoom, jitsi, etc.)?
 
La situació actual de pandèmia i les restriccions que porta associades, relacionades amb les mesures de seguretat han provocat en la població, un augment de l’ús de les noves tecnologies, es fan servir per mantenir la interacció social, realitzar gestions que anteriorment es feien de manera presencial, treballar, fer seguiment de tractaments i molts altres aspectes.
 
Amb aquesta finalitat, l’equip i els usuaris de l’SRC Reus hem treballat per adaptar-nos a les noves tecnologies, donat que en un inici es va detectar que l’accés a les mateixes era molt inferior a la població general, en la majoria dels casos, degut a les dificultats pròpies de la malaltia.
 
L’objectiu ha estat aconseguir que el major nombre de persones que utilitzen el Servei, puguin fer ús d’aquestes plataformes i aplicacions. Per a això, s’ha realitzat un suport individualitzat en dos aspectes. En primer lloc, s’ha valorat la disponibilitat de mitjans i accessibilitat de cada persona i per altre banda, s’ha fet un abordatge per augmentar les competències a l’hora d’utilitzar aquests recursos.
 
Paral·lelament, s’ha fet un abordatge amb les persones del seu entorn per assegurar-ne el recolzament en cas que les dificultats fossin majors. D’aquesta manera, el percentatge de persones a les que s’ha donat suport en algun d’aquests aspectes és d’un 99% i a dia d’avui s’ha aconseguit la digitalització d’un 80% dels usuaris/es.
 
Hem de destacar l’esforç i la disponibilitat que han mostrat els usuaris/es per adaptar-se als temps actuals; la qual cosa ha permès poder introduir aquesta metodologia online en l’abordatge terapèutic.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES