Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

L’Institut Pere Mata debat sobre el futur de la recerca en salut mental en una jornada

El 22 de desembre, l’Institut Pere Mata realitza una jornada sobre “El futur de la recerca en salut mental”, que compta amb la presència del prestigiós psiquiatra i investigador espanyol Celso Arango, que és director ientífic del Centre d’Investigació Biomèdica en Salut Mental d’Espanya(CIBERSAM). Aquest centre és una xarxa que aplega els principals grups d’investigació a l’Estat sobre salut mental. En la seva ponència, Arango tracta precisament sobre “La investigación en salud mental en España. Presente y Futuro”.

Celso Arango és Cap de Secció de Psiquiatria del Nen i Adolescent a l'Hospital General Universitari Gregorio Marañón. És Doctor en Medicina i Especialista en Psiquiatria Legal per la Universitat Complutense de Madrid, i professor titular de Psiquiatria a la Universitat de Maryland (EUA) i a la Universitat Complutense de Madrid. Durant els últims 10 anys ha dirigit 8 tesis.

Les seves principals àrees de coneixement i interès són els trastorns psicòtics d'inici primerenc, trastorns del neurodesenvolupament, neuroimatge i psicofarmacologia. És autor de més de 200 articles científics indexats en revistes nacionals i internacionals, 6 llibres i més de 30 capítols de llibre. Ha participat en 57 projectes d'investigació de finançament públic i privat, sent investigador principal en 42 d'ells. Actualment participa en 5 projectes europeus actius finançats pel VII Programa Marc, en quatre d'ells com a investigador principal. Ha estat guardonat amb més de 20 Premis atorgats per societats científiques nacionals i internacionals.
 
Durant la jornada també interve la directora de l’Àrea de Recerca de l’Institut Pere Mata, Elisabet Vilella, que parla sobre “La investigació al Grup Pere Mata”, i la cap de Servei de Psiquiatria i Psicologia Infantil de l’Hospital Clínic, Fina Castro,que tracta sobre “La recerca en salut mental de nens i adolescents”.
 
La jornada inclou la presentació d’alguns dels projectes d’investigació que està desenvolupant el Grup Pere Mata, com ara:
  • “Investigació biomèdica del vincle”, a càrrec d’Adela Masana, coordinadora del Centre de Salut Mental Infanto-Juvenil deTarragona-Valls i responsable del grup d’investigació de patologia vincular de l’InstitutPere Mata.
  •  “La hipòtesi de l’herència materna en l’esquizofrènia en estudi”, a càrrec de Lourdes Martorell, del Grup d’Investigació en psiquiatria de l’Institut Pere Mata
  •  “Recerca en psiconeuroendocrinologia i estrès”,a càrrec de Javier Labad, que pertany al grup d’investigació d’aquest projecte
  •  per últim també s’exposaran els treballs que s’estan realitzant des de la “Unitat de recerca en trastorns deldesenvolupament intel•lectual (UNIVIDD)”, a càrrec de Luís Salvador, assessor coordinador d’aquesta unitat de recerca de la Fundació Villablanca.
La cloenda de la jornada va a càrrec del director del’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) i catedràtic de Medicina Interna de la Universitat Rovira i Virgili, Francesc Vidal.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES