Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

L’exposició de carbasses gegants del Mercat Central col·labora amb la recerca per la salut mental

L’exposició de carbasses gegants cultivades a Mas Gasset i exposades al costat de la parada Cal Pere que des de fa anys es fa al Mercat Central, enguany recull diners per a la investigació de les malalties mentals a través de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili de l’Institut Pere Mata. Una acció solidària que s’inclou dins de la programació d’activitats de la segona edició del Mes de la Salut Mental, organitzat per les regidories de Benestar Social i de Salut i Ciutadania de l’Ajuntament de Reus.

La més petita de les carbasses gegants pesa 170 quilograms i la més gran arriba als 400 quilos. A més, estan il·lustrades amb motius i racons de la ciutat de Reus per l’Ana Maria Rubio Gasio.

Durant el mes d’octubre, tothom pot visitar el Mercat Central de Reus i fer-se una fotografies amb les carbasses gegants, compartir-ho a les xarxes socials amb l’etiqueta #carbassesmercat i al mateix temps col·laborar amb la recerca mèdica per la salut mental.

Al voltant d’una de quatre persones adultes pateixen algun tipus de malaltia mental, aquest percentatge és idèntic en els menors d’edat (25%). És per això que la recerca per la millora de la salut mental de la població és imprescindible. Des de fa més de cent anys, Reus compta amb el Pere Mata, una institució que és un referent nacional i internacional en l’atenció integral a les persones amb problemes de salut en els àmbits de Salut Mental i Sociosanitari i capdavantera en la recerca i la docència en aquests camps.

Com es pot col·laborar amb la recerca mèdica per la salut mental

Per poder col·laborar amb la recerca mèdica per la salut mental, hi ha unes guardioles a l’estand on estan exposades les carbasses, a través del codi QR imprès en els cartells informatius o mitjançant l’enllaç següent:

https://serveis.iispv.cat/donacions/formulariIISPV.jsp?empresa=IISPV&idioma=ca&projecte=PV20054S

 @GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES