Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Estudi d’investigació sobre l’impacte de la COVID-19 en les persones grans

 
Les residències de gent gran del Grup Pere Mata col·laboren al Projecte d’Investigació Branyas sobre l’impacte de la COVID-19 en les persones grans.
 
El Projecte d’Investigació Branyas es porta a terme gràcies a la unió entre una farmàcia comunitària de Vilassar de Dalt (Barcelona), proveïdora dels nostres centres i el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC). En aquest projecte també s’han unit el Centro de Biología Molecular Severo Ochoa, el Instituto de Economía, Geografía y Demografía i el Instituto de Investigación en Ciencias de la Alimentación.
 
Es tracta del major projecte d’investigació mèdica, clínica i farmacològica sobre l’impacte de la COVID-19 en persones grans (aquest estudi té un abast de 3000 persones que viuen en residències per a gent gran) i té com a objectius principals:
  • Descobrir la correlació entre determinades malalties prèvies i l’impacte del virus en les persones grans.
  • Determinar patrons d’evolució del virus en poblacions de gent gran.
  • Quins tractaments farmacològics durant la pandèmia van ser els més efectius pel tractament de complicacions relacionades amb la COVID-19.
  • Conèixer el grau d’immunitat una vegada superada la malaltia, a través d’estudis de seroprevalència a les persones afectades.
  • Realitzar seguiment a les persones residents immunes en relació a la fortalesa i extensió d’aquesta immunitat (contrastada amb mostres serològiques més específiques).
 
El projecte servirà per aconseguir entendre millor el virus i l’impacte en les persones grans des d’una perspectiva científica, per aquest motiu hi poden participar tots els usuaris i usuàries dels nostres centres (prèvia conformitat), amb independència de si han estat casos positius de COVID o no. Per altra banda i molt important, l’estudi ens permetrà conèixer el grau d’immunitat de les persones dels nostres centres.
 
Per més informació sobre el projecte i col·laboració, podeu visitar la web: https://proyectobranyas.com/


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES