Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Tesi d’Aser Alba Coma González sobre cognició social en dones amb trastorn límit de personalitat

La psicòloga clínica Aser Alba Coma Gonzalez defensarà el 20 de setembre la seva tesi doctoral titulada “Cognición social en mujeres con trastorno límite de la personalidad y su relación con psicopatología y maltrato infantil”. L’estudi analitza la cognició social (és a dir, l’atribució d’emocions, pensaments i intencions en els altres i un/a mateix/a) en dones amb trastorn límit de personalitat.
 
Per a fer el treball de recerca, l’autora ha fet servir la prova “Película para la Evaluación de la Cognición Social (Movie for the Assessment of Social Cognition-MASC)”, amb elevada validesa ecològica i validada a l’espanyol.
 
En referència als resultats obtinguts, es va observar un mal funcionament de la cognició social, en general, en les dones amb trastorn límit de la personalitat, en comparació amb la mostra control. A més, la severitat de la simptomatología límit es va relacionar amb una incapacitat per atribuir estats mentals. Tant la psicopatologia associada com la història de maltractament a la infància van influir negativament en aquestes habilitats.
 
La tesi, que ha estat dirigida pel doctor Alfonso Gutiérrez, es presentarà a les 11h del matí a l’Aula 2 de l’Hospital Universitari Institut Pere Mata.
 
L’aforament està limitat per les restriccions imposades per la situació COVID, per la qual cosa, les persones interessades en seguir la defensa de la tesi ho podreu fer de forma virtual, sol·licitant l’enllaç a recerca@peremata.com


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES