Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

La consellera Geli destaca el Grup Pere Mata com a model d定xit a Tortosa

La consellera de Salut de la Generalitat, Marina Geli, ha destacat el Grup Pere Mata com a model d’èxit en la gestió dels recursos sanitaris i socials d’atenció a les persones amb malaltia mental al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Geli s’hi va referir en el transcurs de l’acte d’inauguració del primer Hospital de Dia Infanto-Juvenil de les Terres de l’Ebre i de la nova ubicació del Centre de Salut Mental d’Adults (CSMA) de Tortosa.

Geli va fer esment de la llarga trajectòria de la institució i dels àmbits sanitari, social i de docència i recerca en què són un referent les diferents entitats del Grup Pere Mata a nivell català i estatal. La consellera també es va felicitar per l’important desplegament de recursos assistencials que s’ha fet a les Terres de l’Ebre des de 2006, i que s’ha traduït en gairebé 10 milions d’euros d’inversió i la creació de més de 100 llocs de treball, entre directes i indirectes. En el conjunt d’aquests recursos actualment s’atenen gairebé 5.000 persones a les Terres de l’Ebre.

Sala_polivalent_Hospital_de_Da_Infanto-juvenil_Terres_de_l'Ebre_en_TortosaL’Hospital de Dia Infanto-Juvenil que es va inaugurar és un dispositiu assistencial d’hospitalització parcial que proporciona atenció especialitzada a joves de 12 a 17 anys amb problemes greus de salut mental, en el que és un servei que fins ara no es podia oferir a aquest col·lectiu a les Terres de l'Ebre. Té 20 places i permet un tractament intensiu en la comunitat, sense desvincular el pacient del seu entorn familiar i social.

El nou dispositiu s’ubica en un local de 700 metres quadrats, que també acull el Centre de Salut Mental d’Adults (CSMA) de Tortosa. El CSMA canvia així d’ubicació (fins ara es trobava a l’Avinguda Colon, dins el CAP Baix Ebre) i millora les seves instal·lacions per a una millor atenció als més de 1.500 usuaris diferents que va atendre l’any passat. Aquests usuaris van generar més de 9.600 visites ateses pels professionals del CSMA.

Tot i compartir espai, Hospital de Dia Infanto-Juvenil i el CSMA tenen entrades diferenciades i són serveis totalment independents l’un de l’altre. Així, l’accés de l’Hospital de Dia és pel carrer Comerç núm. 36, mentre que el del CSMA és per l’Avinguda Pompeu Fabra, 46-50.

Aquests serveis de titularitat pública han significat una inversió 1,5 milions d’euros i estan concertats amb el departament de Salut. La gestió va a càrrec de la Fundació Pere Mata Terres de l’Ebre, del Grup Pere Mata.

Desplegament assistencial a les Terres de l’Ebre
La creació de l’Hospital de Dia Infanto-Juvenil completa els dispositius assistencials que s’han posat en marxa a les Terres de l’Ebre des de 2006, quan es va inaugurar la Unitat Polivalent d’Amposta. L’esforç realitzat pel Grup Pere Mata en aquests anys ha suposat una millora substancial de l’atenció sanitària i social per a les persones amb malaltia mental a les Terres de l’Ebre. Concretament, les Terres de l’Ebre disposen avui dels següents serveis sanitaris i socials:
 
Mapa_desplegament_assistencial_Grup_Pere_Mata_Terres_Ebre
 
 
A l’acte d’inauguració de l’Hospital de Dia han acompanyat la consellera Marina Geli l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel i altres regidores i regidores vestits d'època amb motiu de les festes del Renaixement; el director del CatSalut, Josep M. Sabaté; el director dels Serveis Territorials de Salut a les Terres de l’Ebre, Ismael Roldan; el president del Grup Pere Mata, Francesc Font de Rubinat; la presidenta de la Fundació Pere Mata Terres de l’Ebre, Elisabet Vilella; el director general del Grup Pere Mata, Joan Amigó; el gerent de la Fundació Pere Mata, Enric Cardús, i la directora mèdica de la Fundació Pere Mata Terres de l’Ebre, Cristina Vila, entre altres personalitats i autoritats de les Terres de l’Ebre.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MノS ACTES