Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Inaugurada la residència per a discapacitats intel·lectuals que gestiona Villablanca a Barcelona

El conseller de Benestar Social i Família de la Generalitat, Josep Lluís Cleries, acompanyat per l’alcaldessa de l’Hospitalet del Llobregat, Núria Marín, i del director general del Grup Pere Mata, Joan Amigó, ha inaugurat avui 3 de juliol, a les 11 hores, la residència l’Hospitalet del Llobregat-Bellvitge que és el primer equipament per a persones amb discapacitat intel•lectual amb trastorn de conducta que gestiona Villablanca fora del Camp de Tarragona.

Concretament l’Institut Assistencial Reusenc Paulo Freire, integrat dins de l’àrea de discapacitat Intel•lectual Villablanca del Grup Per Mata, va guanyar a finals de l’any passat el concurs fet per l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials (ICASS) de la Generalitat per a la gestió del centre. Precisament l’experiència de més de 30 anys del Grup Pere Mata en el tractament de la discapacitat intel•lectual ha estat un dels aspectes que ha fet possible l’adjudicació d’aquest concurs.

Durant la inauguració, en el seu parlament, Joan Amigó, ha fet esment de la trajectòria del Grup i ha expressat el compromís de tota l’organització en tres àmbits: compromís ètic en la cura de les persones; compromís jurídic en el compliment de les obligacions dels concerts amb l’administració, i compromís amb la gestió que busca l’excel•lència.

Per la seva banda, el conseller Cleries ha destacat el paper de les empreses del tercer sector pel seu compromís amb les persones i amb la realització dels serveis públics que realitzen. Ha acabat dient que el centre que s’inaugurava era un “equipament en positiu per un Hospitalet en positiu i per un país per a les persones”.

La Residència i Centre de Dia de Bellvitge té una capacitat de 28 places de residència i 12 de centre de dia. De les 28 places de residència, 12 són per a persones amb discapacitat intel•lectual amb trastorn de conducta. La inversió ha estat de 4,1 milions d’euros. El centre va posar en marxa els primers serveis el passat mes de maig.

L’obertura d’aquesta nova residència, suposarà la contractació d’ aproximadament 30 persones de la província de Barcelona, amb perfils professionals de psicòleg; diplomat en treball social; fisioterapeuta; psiquiatra; metge de família; diplomat universitari d’infermeria; auxiliar tècnic educatiu / curadors, i personal d’administració. Actualment l’ocupació és del 55 % del servei de residència.

L’acte inaugural ha coincidit amb una jornada de portes obertes per a familiars, veïns i associacions i entitats de persones amb discapacitat.
 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES