Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Villablanca crea, escolta i descobreix la música

 
Villablanca Serveis Assistencials en col·laboració amb La Fundació “La Caixa”, en el marc del programa d’activitats culturals d’impacte social farà un taller de música per i amb persones amb discapacitat intel·lectual i problemes de salut mental.

Un total de 18 usuaris dels diferents Serveis de Villablanca i Bellissens treballaran conjuntament amb 2 músics durant vuit sessions d’aprenentatge, a partir del 27 de maig, en la creació i participació musical amb un concert final, el 19 de juny a les 11 hores, a l’auditori de CaixaForum de la Fundació “La Caixa” a Tarragona.

Dissenyat, planificat, liderat i conduït per músics professionals com Albert Gumí i Queralt Prats, el projecte vol garantir l’aportació de nous coneixements i experiències vitals a tots els participants, des de la idea que la música no és un producte, sinó un procés de creació artística que pertany a totes les persones. Els tallers volen oferir el temps i l’espai necessaris per l’experimentació i descobrir noves maneres de gaudir la música, afavorint la creativitat i l’expressió individual i en grup.

Als Serveis de Villablanca fa temps que ja s’utilitza la música com a eina terapèutica dintre de la seva programació d’activitats. És un mitjà potent, que esta orientat a tot tipus de persones amb discapacitat mental, que permet fer un treball d’estimulació o de relaxació en funció dels objectius que es marqui la musicoterapeuta. Mitjançant l’ús dels elements musicals com el so, la melodia i l’harmonia, es pretén facilitar i promoure la comunicació, les relacions, l’aprenentatge, la mobilització, i l’expressió.
 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES