Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Villablanca ensenya l’aposta per l’artteràpia en la 10a Festa de les Famílies

  • Un total de 450 famílies han pres part en la Festa

Els centres d’atenció a les persones amb discapacitat i/o malaltia mental de Villablanca i Bellissens han celebrat aquest dissabte, 1 de juny, la 10a edició de la Festa de les Famílies posant l’accent en l’artteràpia, i en el foment de l’art com a forma d’expressió i comunicació essencial per a les persones usuàries.

Els professionals de Villablanca donen així tot el protagonisme al treball artístic que s’ha anat desenvolupant amb molta creativitat en els darrers anys. S’entén l’art com a forma d’expressió lliure i autèntica, que empodera a les persones de manera individual i que es configura com a facilitador natural de la relació amb els altres. 

Així, la 10a Festa de les Famílies s’ha estructurat entorn l’exposició Art i Natura distribuïda pels jardins del centre, i en l’organització de diferents tallers de manualitats i un mural i collage per convidar totes les famílies i persones assistents a expressar-se i divertir-se amb l’art.

Ha obert els parlaments la directora assistencial del centre, Àngels Ortega, qui ha agraït “la il·lusió i el treball dels professionals de Villablanca, i especialment de la Comissió d’activitats lúdiques, per a fer possible una diada tant reeixida”, i no ha oblidat “la complicitat i la confiança de les famílies a l’hora de compartir experiències com aquesta amb les persones residents”.

Cori Rodríguez ha expressat la satisfacció i reconeixement que significa per als professionals haver passat de 200 famílies participants en la primera festa de les famílies fa 10 anys a les 450  que han pres part en l’edició d’aquest any.

Per la seva banda, el president de la Fundació Villablanca, Marcel Rosich, ha recordat la important tasca que es fa des del centre en la recerca sobre la discapacitat internacional, també a nivell internacional, i ha anunciat la propera convocatòria d’un premi de pintura amb el que “volem impulsar el potencial dels nostres usuaris”.

En el seu torn, el president de Pere Mata, Joan Amigó, ha agraït l’àmplia representació municipal a la festa “per la importància de la feina que es fa a Villablanca de cures especials i específiques per les 600 persones ateses aquí, que és casa seva”.

Per últim, l’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, ha felicitat els treballadors de Villablanca per la feina i pel compromís, als usuaris per la seva aportació a la festa, i a les famílies per donar suport al centre. També ha elogiat les obres d’art creades pels usuaris i exposades per tot el jardí. En aquest punt ha explicat que al despatx d’alcaldia té un quadre que li van regalar d’un usuari, i ha desitjat una molt bona festa a tothom.

La festa ha continuat amb una actuació musical i un aperitiu, i ha inclòs les portes obertes als espais residencials recentment remodelats. També ha comptat amb la participació de diversos regidors i regidores de l’Ajuntament de Reus, com la regidora i presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, i la senadora Teresa Pallarès.@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES