Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Projecte pilot per a persones amb discapacitat intel·lectual

 
La Residència i Centre de Dia Bellvitge (Villablanca) per a persones amb discapacitat intel·lectual i el Club d’Esplai Bellvitge han valorat molt positivament la prova pilot realitzada per portar activitats comunitàries dins del centre residencial. Mitjançant el Grup d’Esplai per a la Integració Social (GEPIS), durant un trimestre el Club d’Esplai Bellvitge ha organitzat activitats de lleure per a les 40 persones residents i usuàries de la Residència i Centre de Dia de Bellvitge.
 
A més, les activitats les ha realitzat José Luís Rodríguez, responsable del projecte GEPIS, i la resta de l’equip del grup, amb el suport de professionals de la Residència Bellvitge. Aquest fet destaca especialment ja que aporta valor als projectes comunitaris que les persones amb discapacitat intel·lectual puguin relacionar-se i tenir contacte sovintejat amb persones externes a la Residència a l’hora de fer activitats.
 
La proposta del projecte GEPIS s’ha dut a terme amb una periodicitat quinzenal els dijous al matí. S’han desenvolupat activitats per a grups de 7 persones amb 1 hora de durada. Cada vegada les activitats han estat diferents i eren una sorpresa per als usuaris, que no tenien coneixement de quina activitat desenvoluparien, ja fos d’expressió corporal amb balls i música, o d’expressió artística, entre d’altres.
 
La col·laboració del Club d’Esplai Bellvitge amb al Residència i Centre de Dia Bellvitge ha estat possible gràcies al finançament de la prova pilot per part de l’associació de famílies d’usuaris i usuàries del centre (AcBdi).
 
L’objectiu es reemprendre properament les activitats del projecte GEPIS a la Residència i Centre de Dia de Bellvitge.
 
Què és la Residència i Centre de Dia Bellvitge?
La Residència i Centre de Dia Bellvitge és un servei de titularitat pública del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, que atén a persones amb discapacitat intel·lectual, en règim de residència i també com a centre diürn d’atenció especialitzada. En total compta amb 28 places de residència i 12 de centre de dia. Va iniciar la seva activitat el mes de maig de 2011 i des de llavors la gestió va a càrrec de Villablanca, referent en l’atenció de persones amb discapacitat intel·lectual del Grup Pere Mata.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES