Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Bellissens i la setmana de la discapacitat de Reus

 
Un any més l’Ajuntament de Reus ha organitzat una sèrie d’actes amb motiu del dia de la discapacitat, el 3 de desembre.

En aquesta ocasió el tema central ha sigut l’esport i la discapacitat. El primer esdeveniment esportiu per persones amb discapacitat es va celebrar al 1911.

L’esport és una de les eines més importants en qualsevol plantejament rehabilitador i de desenvolupament d’una persona amb discapacitat, tan en l’àmbit físic com en el psíquic.
Els serveis de Villablanca porta molts anys organitzant dintre del seu pla activitats esportives. Destaquem a Bellissens, pioner en l’esport per a persones amb Discapacitat Intel·lectual i problemes de salut mental. Tots els seus usuaris estan mobilitzats bé en esports de competició, bé en activitats físiques de manteniment. Bellissens ha participat en tots els Special Olimpics que s’han fet al nostre país, inclòs el primer fa més de deu anys a la nostra ciutat de Reus.

Dintre de la setmana de la discapacitat, l’equip de futbol de Bellissens va participar en la Jornada d’Esport inclusiu que va tenir lloc a la Plaça de la Llibertat de Reus, amb gran èxit de públic.

Finalment i dintre de l’Acte Institucional del Dia Internacional de les persones amb discapacitat, celebrat al Centre d’Art Cal Massó de Reus, un esportista de Bellissens va ser homenatjat per ser la persona amb discapacitat que fa esport de més edat (62) a la ciutat de Reus. Va rebre un regal per part de les autoritats presents en l’acte, l’alcalde de Reus (Sr. Carles Pellicer) i la tinent d’alcalde i regidora de Benestar Social (Sra. Montse Vilella).

Els serveis de Villablanca continuaran fent una aposta de futur incloent les activitats esportives com una de les àrees principals del seu programa terapèutic.  


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES