Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Un passeig per la Ciutat, festa a la Residència Bellvitge


El passat 24 de maig, la Residència que Villablanca gestiona a l’Hospitalet de Llobregat, que forma part de l’àrea de discapacitat intel·lectual del Grup Pere Mata, va quedar engalanada de primavera i de ciutat per a celebrar la diada 2014 de portes obertes per a famílies i convidats.

La diada es va iniciar amb una xerrada de benvinguda a càrrec de la Directora en funcions del Servei, va parlar del sentit de la nostra feina diària així com de la importància que per a nosaltres tenen les emocions dels nois que atenem. A continuació, les famílies i convidats van tenir l’oportunitat d’escoltar una xerrada tècnica de l’ús i beneficis de la sala d’estimulació multisensorial per a la millora de la qualitat de vida dels residents, a càrrec de la fisioterapeuta Guru Urquidi.

A continuació es va introduir als visitants el fil argumental de la festa d’aquest any, la ciutat com referent constant de la integració social, un espai que també pertany als nostres usuaris, ciutadans amb els seus drets i responsabilitats. Es tractava de fer-los més visibles i així l’edifici de la Residència es va convertir en una al·legoria de la ciutat. Tots els convidats van iniciar el “Passeig per la Ciutat”.

Van veure l’auditori, amb diferents instruments musicals i fotos dels usuaris fent musicoteràpia. El cinema, amb una pel·lícula sobre el dia a dia d’una setmana dels residents. La piscina, molt sensorial, on t’envaïa el color blau i sensacions corporals com de flotar entre un munt de globus i dutxar-te amb papers cristal·lins. El museu, amb una exposició de l’activitat d’expressió plàstica del Centre.

Finalment a la “Plaça de la diversió” ens esperava un variat d’espectacles com “El taller de percussió" a càrrec del Taller de Música del centre, "Les veus a capella” dels treballadors de la Residència i el “Ball per a tots“ amb instruments casolans.

La diada va finalitzar amb l’aperitiu i el tast de pastissos, que havien dut les famílies. Van gaudir tots els participants. A la bústia de la ciutat ens van deixar missatges els visitants abans de marxar. La paraula gratitud va ser la més mostrada de totes les expressions.

Per cert, els que encara no hi heu estat sereu BENVINGUTS.
 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES