Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Temps de calçotada a la UHEDI de Villablanca

 
L’origen de la calçotada sembla que s’associa a Xat de Benaiges un camperol de finals del S.XIX de la zona de Valls que en un descuit, va preparar unes brases amb unes cebes que es van cremar per la part exterior i envers llançar-les, li va treure el cremat i va adonar-se que dins estaven tendres i gustoses. Els calçots es van popularitzar a partir de mitjans del S.XX i ara per ara, s’ha convertit en un àpat típic de la comarca de l’Alt Camp que amb el temps, s’ha anat estenent a altres indrets.
 
Actualment representa una oportunitat per retrobar-se a l’hivern al costat del foc amb amics i família i gaudir d’una activitat diferent.
 
A la UHEDI (Unitat d’Hospitalització Especialitzada per a persones amb Discapacitat intel·lectual i Malaltia Mental i/o trastorns de conducta) anualment s’organitza la calçotada i aquest any s’ha fet avui dilluns 22 de març. A causa de la situació actual amb la COVID ens hem hagut d’adaptar. El dia fred no ha permès fer-la al pati. En el seu moment, es van plantar les llavors al nostre petit hort, s’han hagut de cuidar i aquest cap de setmana s’han hagut d’extreure, netejar-los i preparar-los per la seva cocció a la cuina. Han estat acompanyats de salsa de romesco casolana, i de llonganissa, cansalada, carxofes, botifarra negra i de postres, tiramisú.
 
S’ha procurat controlar les possibles fonts de contagi derivades de la manipulació d’aliments i l’entrada i sortida d’aquests en diferents espais (proveïdor, cuina, desplaçament i gestió interna en el complex i unitat) dins de les indicacions actuals amb la COVID.
 
Els/les joves que no els hi venia de gust o no els hi agradaven se’ls hi ha donat un àpat alternatiu i els que tenen indicat règim, per un dia puntual, podran saltar-se’l si no hi ha altres raons que no ho permetin, i podran gaudir d’aquest fantàstic àpat.
 
Ha estat un àpat diferent que els hi ha permès evocar moments passats i gaudir d’un menjar propi d’aquests dies.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES