Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Malgrat la pandèmia… fem possible el Carnaval a la UHEDI

 
El context actual ens ha obligat a adaptar-nos i activar l’enginy i la creativitat. L’impacte de la COVID en la vida quotidiana ha fet que ens adonéssim de les limitacions generades i de l’expressió de molts desitjos. Aquesta crisi ha generat canvis en la nostra forma de relacionar-nos, divertir-nos, viure el dia a dia, amb nous pensaments i sentiments del que estem vivint i del futur més proper.
 
En plena campanya de vacunació, l’equip de la Unitat d’Hospitalització Especialitzada per a persones amb Discapacitat Intel·lectual i Malaltia Mental i/o trastorns de conducta (UHEDI) de Villablanca, s’ha proposat com cada any en aquestes dates, la celebració del carnaval. Una festa que es caracteritza per l’alegria i la disbauxa.
 
El procés a seguir ha estat: escollir amb els/les joves la temàtica, dissenyar la disfressa amb materials reciclats, cercar informació relacionada i programar la jornada. Utilitzarem el taller de manualitats per fer els vestits, el taller de notícies per estar al corrent de què es programa a la comunitat i per tal de recollir les idees que proposen.
 
Es pretén que mitjançant la cooperació i la comunicació partint d’una idea es generi tota una programació on es fomenti la sensació de pertinença al grup, desenvolupar la creativitat, l’expressió corporal i la millora de la seva coordinació. També permet treballar la pressa de responsabilitats, el treball en equip, el respecte mutu, l’assertivitat i la superació personal o l’acceptació de les limitacions pròpies.
 
El tema d’enguany és el circ i la data serà el 15 de febrer. No podem comptar com altres anys de la festa al jardí on tots/tes els/les residents hi participen entusiasmats/des. Això implica que tot es faci dins de la unitat. Finalment s’ha escollit la disfressa de domadors. Es decorarà i ambientarà l’espai d’acord amb el tema. La jornada consistirà a visualitzar un film relacionat amb el circ per la qual cosa s’ha escollit la de “Circo del sol: Mundos Lejanos” (2012)
 
A la tarda es menjaran crispetes i refresc, es faran jocs semblants els que poden fer-se allí (amb la pilota, les anelles, de malabars, d’equilibri, de coordinació….).
 
Com és habitual…es farà la corresponent foto de grup! I perquè no… individual per quedar per a la posteritat! I poder enviar-la a la família. 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES