Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Villablanca signa el primer conveni de Catalunya de l'FP Dual per a l'atenció a la dependència


Ensenyament i Villablanca signen el primer conveni de Catalunya de l'FP Dual per al sector d'atenció a la dependència.

La consellera d'Ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau, i el director general del Grup Pere Mata, Joan Amigó, en representació de Villablanca, van signar ahir, 11 de març, el primer conveni de l'FP Dual per al sector de l’atenció a les persones en situació de dependència. Mitjançant aquest acord, 5 alumnes del cicle formatiu de grau mitjà d’Atenció a persones en situació de dependència de l’Institut Gaudí de Reus completaran la seva formació amb experiència  laboral real en l'atenció de persones amb discapacitat de Villablanca. 

Amb aquest conveni es vol donar als futurs treballadors la formació essencial per atendre a persones amb necessitats derivades de malalties psíquiques amb diferents estadis d’autonomia. En aquest sentit, cal recordar que Villablanca és l'entitat del Grup Pere Mata especialitzada en l'atenció a persones amb discapacitat intel·lectual i amb malaltia mental. 

El conveni contempla que 5 alumnes al mes de juny-juliol realitzin una formació de 100 hores i que després de vacances iniciïn l'FP Dual pròpiament dita mijtançant una beca. Durant els períodes lectius la jornada dels joves serà reduïda i fora dels períodes lectius la jornada serà completa. Al final del període de formació dual els alumnes hauran estat un total de 900 hores rebent formació pràctica a Villablanca.

Després de la signatura del conveni, Joan Amigó ha destacat la predispoció del grup de salut d'ampliar "la nostra col·laboració d'aquest programa de formació professional a altres entitats del Grup Pere Mata si aquesta primera experiència funciona positivament". També ha recordat que Villablanca ha col·laborat amb el Departament de Salut en els últims anys per aconseguir que pràcticament el 100% de la plantilla compti en l'actualitat amb la formació reglada necessària o amb el reconeixement i acreditació de les competències professionals.

Per la seva banda, la consellera Irene Rigau ha destacat la importància de la col·laboració entre el món educatiu i el món de l'empresa, i el compromís de la conselleria d'amotllar els currículums de l'FP Dual a les necessitats de formació de l'empresa. També ha destacat "la predisposició del Grup Pere Mata ha ampliar la col·laboració amb aquesta modalitat educativa, per la seva dimensió empresarial". La consellera també ha remarcat el compromís que agafen les empreses que col·laboren amb aquesta formació professional perquè una part de la titulació dels estudiants s'assoleix en formació a l'empresa.

La formació professional dual és una nova modalitat d'oferta dins de la formació professional que es realitza en règim d'alternança entre el centre educatiu i l'empresa, amb un nombre d'hores o dies d'estada en el centre de treball i en el centre educatiu, de durada variable. L'objectiu és que la persona jove obtingui una qualificació professional mitjançant l'activitat laboral retribuïda en alternança amb la formació acadèmica, ja que l'alumne rep part de la formació en l'empresa, amb vistes a obtenir  la formació professional de grau mitjà o superior, o d'un certificat de professionalitat.
 
Per la seva banda, amb l'FP Dual l'empresa pot disposar d'un capital humà amb les competències i habilitats personals i professionals necessàries, donar la possibilitat de formar a una persona d'acord amb les necessitats de l'empresa, amb els seus processos i la seva cultura empresarial, i alhora reduir a mig termini el costos de selecció, incorporació o adaptació  i formació del personal incorporat a l'empresa. A més, el personal de l’empresa que tingui assignat alumnes podrà rebre formació d’orientació pedagògica.
 
 A l'acte de signatura també han assistit  l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, el president de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà, i la directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Tarragona, M. Àngels González, a més del president del Club de Golf Costa Daurada, Xavier Artal, que també ha signat un conveni d'FP Dual amb l'Insitut d'Horticultura de Reus.
 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES