Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

La Fundació “la Caixa” i CaixaBank junts per ajudar a Fundació Villablanca en el Projecte Verd i Joc

La Fundació “la Caixa” i CaixaBank junts per ajudar a Fundació Villablanca en el Projecte Verd i Joc al Bosc de Reus
 
  • L’entitat social rep una aportació de 3.000 euros de Fundació “la Caixa” a través de CaixaBank.
  • El projecte de la Fundació Villablanca té com a objectiu la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual del centre.
  • Jaume Masana, Director Territorial Catalunya de CaixaBank, ha destacat el compromís de CaixaBank amb el suport a les persones amb discapacitat intel·lectual.
 
CaixaBank, a través d’una aportació econòmica de la Fundació la Caixa”, ha mostrat el seu suport al projecte Verd i Joc al Bosc de Fundació Villablanca que té com a objectiu generar un espai exterior adaptat, accessible i segur per a les persones amb discapacitat intel·lectual amb necessitats de suport extens i generalitzat i/o trastorn de conducta de la residència el Bosc situada a Reus. L'entitat social ha rebut una col·laboració de 3.000 euros.
 
Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank pot fer costat a la Fundació “la Caixa” en la seva labor social, detectant necessitats d'entitats socials locals com les de Fundació Villablanca canalitzant una part del pressupost de la Fundació. El 2020, el 89% de les oficines del banc van donar suport a algun projecte social i van fer possible que milers de petites i mitjanes entitats socials solidàries poguessin accedir a ajudes econòmiques per tirar endavant els seus programes.
 
El projecte Verd i Joc al Bosc de Fundació Villablanca, és duu a terme en una zona enjardinada, situada davant de la residència el Bosc. S’ha planificat una intervenció per adequar i generar un espai de dia, on poder fer sortides amb els residents, en un entorn segur, estimular-los, fer mobilitzacions i promoure la seva autonomia.
D’adequació d’aquest espai exterior per a les persones residents del Bosc compren una zona delimitada de 375 metres quadrats i la seva divisió en dos espais. En un espai es manté la zona de gespa amb àrea de descans i en l’altre s’ha instal·lat paviment de cautxú amb dos llits elàstics i un gronxador adaptat.
 
La crisi sanitària del Covid-19 ha imposat urgència a una intervenció que fa temps que l’entitat volia fer, la necessitat de rehabilitació integral d’espais exteriors. En la línia d’evitar contagis i establir mesures de prevenció, a tot el recinte de Villablanca es van establir criteris de sectorització. Aquests criteris pretenen evitar que les persones usuàries de les residències tinguin contacte entre elles, establint diferents espais d’ús. Així l’adequació de l’espai per la residència el Bosc ha esdevingut prioritària.
 
 
Els objectius generals del Projecte Verd i Joc al Bosc son:
  • Afavorir la millora de la qualitat de vida, proporcionant un espai exterior adaptat, accessible i segur atenent a la discapacitat intel.lectual i necessitats de suport dels residents
  • Proporcionar estímuls externs, provinents d´espais naturals, potenciant el contacte amb l´entorn i experiencies sensorials i motrius reparadores post Covid
  • Atendre la persona en tota la seva dimensió biopsicosocial, facilitant el vincle entre els iguals i el personal d’atenció directa
  • Oferir més temps per a l´oci, el descans i el joc
  • Augmentar l´accessibilitat al recinte residencial, permetent una major autonomia
 
Jaume Masana, Director Territorial Catalunya de CaixaBank, ha destacat “la importància de la solidaritat i col·laboració entre les diferents entitats i institucions per protegir les persones en situació de vulnerabilitat”.
 
L'Acció Social, un dels pilars del Pla de RSC de CaixaBank
Fruit de la col·laboració entre la Fundació “la Caixa” i CaixaBank, el 2020, més de 8.500 projectes van rebre, en conjunt, prop de 45 milions d'euros de la Fundació “la Caixa” en favor de prop de 7.000 entitats socials de tot el país. Es tracta, majoritàriament, de projectes que aporten solucions en l'àmbit de la malaltia, la discapacitat, l'exclusió social, la pobresa infantil, els grans i l'envelliment. Des de l'inici de la crisi de la COVID19, Fundació “la Caixa” ha destinat, a través de CaixaBank, 9,6 milions d'euros a 1.700 projectes relacionades amb el proveïment d'aliments, material sanitari i emergències per donar resposta a les persones vulnerables més afectades per la pandèmia.
 
CaixaBank manté un compromís amb la inclusió financera i és l'única entitat present en el 100% de les poblacions de més de 10.000 habitants i en el 94% de les de més de 5.000. És també l'única entitat que ofereix microcrèdits a persones sense garanties ni avals, a través de MicroBank, per ajudar-los a impulsar els seus projectes personals i professionals. Els seus empleats participen en tasques de voluntariat durant tot l'any, mitjançant l'Associació de Voluntaris de “la Caixa”. En l'últim any, al voltant de 5.800 persones de l'Associació han participat en més de 7.000 activitats solidàries. Entre elles es troben els cursos d'educació financera, una de les iniciatives que formen part del compromís de CaixaBank amb la cultura financera.
 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES