Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Villablanca obre les portes a la Psicomotricitat Vivenciada, el model Aucouturier

Durant el passat mes de maig, dotze professionals de diferents serveis de Villablanca vam realitzar una formació de Introducció a la Psicomotricitat Vivenciada. Aquesta no només ens interessava per ser una activitat que ajuda a executar els patrons bàsics de moviment a partir de diferents elements, etc… sinó alguna cosa ens deia que es despertarien coses com a professionals, doncs el “Vivenciada” ens situava en un terreny on hauríem de sentir, escoltar-nos a nosaltres mateixos i al propi cos, i aprendre a fer presents a l’altre.

Les sessions pràctiques es van desenvolupar amb entusiasme, amb propostes que ens situaven en la mirada i les experiències que poden arribar a viure els nostres usuaris, i com a professionals el ser conscients de com acompanyem a l’altre a partir de l’ajust tónico-emocional a través de la mirada, el to, o la actitud corporal. Un cop finalitzades les sessions, es van confirmar les expectatives. La formació va ser molt ben valorada en general per tots els assistents.

20180521_154525 - copiaLa Teràpia Psicomotriu Vivenciada (Aucouturier) ens permet crear un espai i unes dinàmiques que permeten l’estructuració corporal i física de la persona (nen o adult), a través de l’activitat i/o joc espontanis amb l’acompanyament del terapeuta, que afavoreix la creació del vincle, la identitat i de diferents processos de transformació.

Seguim en el camí d’anar especialitzant-nos en intervencions en què el mètode sigui dinàmic, lúdic, i relacional per arribar a generar efectes terapèutics, tenint en compte sempre les necessitats i capacitats de cadascuna de les persones que atenem, i creiem que aquest model pot ajustar-se de forma significativa a les necessitats dels usuaris que atenem a Villablanca, amb diferents graus de Discapacitat Intel•lectual i Autisme.

Volem agraïr al Dr. Albert Torres per la formació i haver-nos deixat “jugar” i “sentir” com nens, i a aquest aprenentatge de pell endins i enfora, i al Departament de Formació per facilitar-nos aquestes oportunitats.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES