Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Visita especial per Sant Jordi a la URPI

 
Ja fa quinze anys, que en Jordi Sierra i Fabra (escriptor espanyol) va tenir la idea d'impulsar la visita d'escriptors i il·lustradors als centres hospitalaris de Catalunya pels volts de Sant Jordi. Des de llavors i de forma ininterrompuda, des de l'IBBYcat, Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil,  s'organitzen aquestes trobades per acostar la celebració d'aquest dia a tots els infants i joves hospitalitzats.
 
Un any més i, amb la col·laboració de IBBYcat, per celebrar Sant Jordi als hospitals, a la Unitat de Referència Psiquiàtrica Infantil (URPI) de Reus hem tingut una visita molt especial, enguany de la il·lustradora  Sra. Laia Orriols nascuda a Reus.
 
Ha estat un matí de xerrades per part de la convidada explicant i presentant-nos, de forma molt dinàmica i entretinguda, la seva tasca coma il·lustradora i com realitza la seva passió, el dibuix gràfic, mostrant-nos creacions pròpies en diferents àmbits; món editorial, col·laboracions amb grans empreses com Apple, en el món tèxtil. És una il·lustradora molt propera i ens ha pogut explicar i ensenyar creacions pròpies i  fetes per la nostra ciutat, com el cartell d’algunes festes majors, de la fira del trapezi de Reus, etc.
 
Ens ha mostrat la seva eina de treball, una tauleta especial pel dibuix, i ens ha regalat un dibuix fet en directe a partir d’un conte escrit per una pacient de la Unitat. Tanmateix, se li ha regalat un dibuix fet per un altre pacient de la Unitat, que porta el nom d’Apanona, que és com es diu el seu bloc professional.
 
Hem gaudit molt de la seva visita i hem après una mica de la seva professió i il·lustracions que segur, ja coneixem i hem vist al nostre voltant.
_______
 
La creació de l’URPI sorgeix del treball col·laboratiu entre l’Hospital Universitari Sant Joan i l’Hospital Universitari Institut Pere Mata de Reus, ja que tots dos hospitals comparteixen una llarga experiència de cooperació a nivell assistencial, docent i de recerca, ja que formen part de la Universitat Rovira i Virgili i de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili.
 
A més, s’emmarca en el procés de reordenació i adequació dels recursos psiquiàtrics previstos pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, i es concreta així l’inici del projecte impulsat pel Pla de Salut i Pla Director de Salut Mental i Addiccions d’apropar i integrar l’atenció de la salut mental en el marc de l’atenció general de salut
 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES