Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Xerrada de Sensibilització en Salut Mental a l’alumnat de 6è de primària

 
Aquest dimecres 17 de maig, l’equip tècnic del Servei Prelaboral (SPL) d’Amposta, de la Fundació Pere Mata, ha realitzat dues xerrades de sensibilització a tot l’alumnat de 6è de primària del IE Agustí Barberà, dintre del projecte de Sensibilització d’Infants respecte a la Salut Mental.
 
En aquestes xerrades, l’alumnat ha pogut diferenciar entre que són malalties mentals i que no ho són, així com conèixer quines causes les poden provocar i què ajuda per millorar-les. S’han remarcat aspectes tant importants com són les emocions, els estigmes i com fer-los-hi front i la importància de l’empatia i d’expressar el que un sent.
 
Per completar les activitats s’han realitzat dues dinàmiques, una inicial en la qual cada alumne tenia una tarja amb una malaltia i havia de valorar si era una malaltia mental o no i posar-la al llistat corresponent; i una segona dinàmica on hi ha persones famoses i havien de valorar si creien que tenien una malaltia mental o no. En totes dues dinàmiques, l’alumnat ha tingut una bona participació, interactuant, fent preguntes i donant la seva opinió al respecte, així com amb què es quedaven de la xerrada. Alguns des comentaris que han fet han estat: “tots som iguals”, “com podem ajudar a una persona”, “que no hi hagi diferències”, “ajuda a tothom”, etc.
 
Durant les xerrades, les persones usuàries del SPL han estat presents, també,  i han participat en les dinàmiques realitzades, per ensenyar un cop més les seves capacitats i polivalència, així com per adaptar-se a les diferents situacions.
 
Com sempre,  reforçar la importància d’aquestes praxis per aproximar la Salut Mental de primera mà i a la població que en futur serà clau per a la inclusió social.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES