Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Persones usuàries del Servei de Rehabilitació Comunitària de Reus mostren la seva solidaritat

 
La situació que estem vivint en les últimes setmanes a conseqüència de la emergència sanitària generada per la Covid-19, ens ha canviat molts dels hàbits i costums quotidians, així com la manera de relacionar-nos. Estem veient molts gestos de solidaritat entre la gent i de les persones usuàries del Servei de Rehabilitació Comunitària (SRC) de Reus han volgut posar també el seu granet d’arena en aquests moments, participant en la iniciativa de les “Cartes Motivacionals”. Han deixat de banda les seves pròpies dificultats i temors per trobar unes paraules de suport i ànim per aquelles persones que romanen a l’Hospital (situació que la majoria han viscut en primera persona) durant el confinament.
 
Formant part de les diverses àrees que des del SRC, de l’Hospital Universitari Institut Pere Mata, s’estan treballant diariàment amb els seus usuaris i usuàries mitjançant diverses metodològies (telèfon, whatsapp, correu electrònic…), davant d’aquesta situació l’equip va considerar fonamental posar atenció en potenciar una “àrea motivacional”, on proposar i compartir continguts centrats en promoure emocions positives, ja que es sabut que aquestes ajuden a afrontar situacions complexes i a estar més oberts als canvis. Entre aquestes emocions es troben l’esperança i l’altruisme. L’equip ha estat estimulant la participació en aquesta activitat de forma autònoma i ha donat suport tecnològic a aquelles persones que no tenien els medis per fer-ho arribar o que preferien fer-ho de forma conjunta amb altres companys i companyes del Centre.
 
Per altra banda aquest tipus d’activitat permet treballar un aspecte importantíssim de la socialització, com és la capacitat d’empatitzar amb els altres, i que en ocasions ens permet valorar més positivament la nostra situació.
 
El fet d’ajudar i sentir-nos útils és una de les emocions més gratificants que existeixen i que aporta major sensació de benestar, tant necessària en aquests moments, i així ens ho han expresat les persones usuàries que han participat. Continuem treballant per seguir fent-ho i us animem a tots a provar-ho!.
 
Un agraïment especial a les persones usuàries del SRC de Reus (de l’Hospital Universitari Institut Pere Mata) per la seva participació.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES