Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Noves estratègies en el tractament del trastorn obsessivocompulsiu

El dia 28 de maig a les 13:30 hores es celebra la sessió d'Actualitzacions en l'assistència a la salut mental: recerca i innovació amb el títol noves estratègies en el tractament del trastorn obsessivocompulsiu.

El trastorn obsessivocompulsiu (TOC) és un trastorn freqüent (1-3%) i amb una resposta al tractament variable, que en un percentatge significatiu de casos (20-40%) és molt discreta o inexistent. Per intentar assolir una millor resposta en els pacients amb TOC resistent s’han anat proposant diverses estratègies de tractament, tant psicofarmacològic com psicològic. A més, una altra estratègia utilitzada des de fa molt temps ha estat la psicocirurgia, restringida a un nombre molt petit de pacients. Més recentment, s’ha desenvolupar la estimulació cerebral profunda que s’ha assajat com tractament pel TOC crònic, greu i refractari al tractament. Aquesta tècnica ha estat aprovada per la FDA i la Comissió Europea al 2009. La presentació descriurà la situació dels tractaments pel TOC resistent i més específicament la situació actual de la estimulació cerebral profunda en el TOC.
 
Aquesta sessió serà a càrrec de Josep Manel Menchón Magriñá (Cap de Servei de Psiquiatria de l'Hospital Universitari de Bellvitge i Professor Titular de Psiquiatria de la Universitat de Barcelona).

Les sessions són obertes, però les persones alienes a les empreses del Grup Pere Mata, cal que notifiquin l'assistència enviant un missatge a Sol·licita més Info.

Programa 2014 acreditat pel Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries (CCFCPS).


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES