Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Lectura de la tesis doctoral de Laura Ortega

Qualitat de vida, adaptació social i estrès en joves amb un primer episodi psicòtic o en risc de psicosi


Dimarts 22 de desembre a les 11 hores tindrà lloc l’acte de defensa de tesi doctoral de Laura Ortega: Qualitat de vida, adaptació social i estrès en joves amb un primer episodi psicòtic o en risc de psicosi.     
 
Tesi dirigida per Javier Labad, adjunt de direcció de Salut Mental en Consorci Sanitari del Maresme i Elisabet Vilella, directora de recerca de l’Hospital Universitari Institut Pere Mata, professora de la URV i membre de l’Institut Sanitàri Pere i Virgili.
 
Es tracta d’una tesi per articles, on s’analitza la relació que hi ha entre la qualitat de vida i l’adaptació social que presenten els joves amb un primer episodi o en risc de psicosi del Programa de Psicosi Incipient, i el paper que hi juga l’estrès en aquesta relació i amb les dues variables estudiades. A més a més, s’ha estudiat el maltractament infantil com un esdeveniment d’estrès elevat en un període de vital importància i la seva relació amb una pitjor adaptació social en els joves amb un primer episodi o en risc de psicosi. Aquests resultats posen de manifest la utilitat de mesurar aspectes com la funcionalitat social, l’estrès percebut o els antecedents de maltractament infantil en els joves, ja que permetrien adequar les intervencions i l’abordatge per a minimitzar l’impacte que la malaltia té en el seu dia a dia.
 
L’acte tindrà lloc a la Sala de Juntes del Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. És un acte públic però l’aforament és limitat degut a les mesures covid de seguretat sanitària. També es podrà seguir per videoconferència mitjançant un enllaç que es farà extensible a qui estigui interessat. Si voleu assistir pressencialment o a través de videoconferència ho heu de sol·licitar enviant un correu a recerca@peremata.com


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES