Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Elisabet Vilella, al programa El PAP, Ràdio Morell 98.3

La Dra. Elisabet Vilella, directora de l'àrea de recerca de l'Hospital Universitari Institut Pere Mata, participa al programa EL PAP de Ràdio Morell.
 
Avui, 26 de setembre comença a emetre's EL PAP, un programa de Ràdio Morell (https://www.radiomorell.cat/) que s'emetrà els dimarts a les 18 hores i els dijous a les 16 hores.
Podeu escoltar al podcast del programa https://www.radiomorell.cat/programs/el-pap
 
El pap és un programa especialitzat en la salut mental, un espai de trobada per conèixer experiències en primera persona i també de l'entorn; informar dels projectes que duen a terme les entitats i federacions en salut mental a tot Catalunya; divulgar coneixements científics; parlar amb professionals especialitzats de la xarxa sanitària de salut mental, i aproximar-nos a l'art des de la salut mental. És un programa per contribuir a visibilitzar i lluitar contra l'estigma tan present en la nostra societat, i ofereix un tractament rigorós de la informació, així com també transmet la riquesa i sensibilitat de les persones, més enllà de les etiquetes dels diagnòstics.
 
El programa s'estructura en tres seccions. En la primera secció, El pap obre el micròfon als afectats per parlar de la salut mental des del seu punt de vista, del camí de recuperació, vivències en primera persona; també parlarem amb persones de l'entorn proper que acompanyen, conviuen i a vegades pateixen els problemes de salut mental. Entrevistarem a persones d'arreu del territori català, activistes d'entitats compromeses en la lluita antiestigma i la visibilització de la salut mental com Obertament o la federació Salut Mental Catalunya. Pel que fa a la segona secció, reivindiquem la necessitat i la importància dels investigadors en biomedicina. Des de El pap, apostem clarament per la divulgació de les línies d'investigació que s'estan desenvolupant en els principals centres de recerca com són l'Institut Pere Mata, l'Hospital Clínic de Barcelona, l'Hospital del Mar, l'Institut d'Investigació Biomèdica Girona o l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida. També parlarem de patologies com el trastorn bipolar, l'esquizofrènia, el trastorn límit de la personalitat, etc., amb professionals especialitzats. Acabarem el programa amb la col·laboració d'especialistes i artistes professionals per parlar d'art i salut mental; un compendi d'opinions, punts de vista i perspectives diferents del món cultural sobre els trastorns mentals perquè la pintura, la música, la literatura, el cinema... ajuden a visibilitzar i normalitzar la salut mental. 
 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES