Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Ainhoa Leunda Domenech


1.- Per què vas triar el nostre hospital per fer la residència?
Quan vaig decidir Psiquiatria, el Pere Mata va ser la primera opció, ja que ja el coneixia per haver fet el rotatori de Clínica Psiquiàtrica durant la carrera. És un hospital monogràfic que té tots els serveis que necessitem durant la residència. A més, és l’únic hospital de Salut Mental de la província, per la qual cosa abarca un gran volum d’usuaris i tot tipus de patologies. Quant a investigació, podem participar d’una manera activa, plantejant els nostres projectes. Per últim, un altre gran motiu pel qual vaig triar aquest hospital va ser que coneixia l’experiència d’altres residents, que l’ambient és proper i que es té cura de la formació del resident.
 
 2.- Quins han estat els punts forts de la teva formació?
En primer lloc, tots el pacients que he pogut visitar durant les guàrdies i les diferents rotacions. He après molt a través d’un paper actiu, amb el suport dels adjunts. La part formativa del resident es respectada i des de la mateixa Unitat Docent se li dóna molta importància. Cada dijous fem sessió de residents i supervisió de casos durant 2.30h. També assistim a sessions de formació, cursos, congressos... Quant a investigació, estic en un línea que em motiva molt, la qual vaig poder escollir. En aquesta puc aportar les meves idees i realitzar-hi un projecte. Pel que fa a les guàrdies, som un adjunt i un resident qui les cobrim. Malgrat que és normal, que sobretot al principi provoqui un cert estrès, tots els adjunts m’han donat el seu suport. Les guàrdies ens les distribuïm entre els residents de manera equitativa i els coordinadors sempre ens han escoltat si hem tingut alguna dificultat o suggeriment. Es respecta també la lliurança de guàrdia. Respecte a la rotació externa, té una durada de tres mesos. Si és un lloc coherent per anar-hi, et posen facilitats. Jo aniré a Madrid. A més, durant la residència amb el suport del Pere Mata he estat dos setmanes amb dos companyes a Perú fent un projecte de voluntariat, una gran experiència. Per últim, crec que un punt molt fort que fa que gaudeixi de la residència és el bon ambient a tots els serveis on he estat. Els adjunts són propers i accessibles, mai et sents sol en aquest aspecte i entre els residents, a més que entre tots hi ha bona relació, he tingut la sort de fer molt bons amics, i tot plegat, fa que la residència sigui més motivant.   
 
3.- Aconsellaries aquesta experiència a altres potencials residents?
I tant! Jo ho tornaria a escollir sens dubte. Si de veritat volen fer Psiquiatria, crec que el Pere Mata és boníssima opció. A més, tant si decideixen viure a Reus com a Tarragona (on també es poden fer algunes rotaciones) la qualitat de vida és bona. Son ciutats petites però amb bon ambient i on pots viure molt bé amb el sou de resident. Els animo a preguntar-nos tots els dubtes que tinguin i si finalment es decideixen per venir, seran molt ben acollits!
 
 4.- Quins són els teus projectes quan finalitzis la residència?
Quan finalitzi la residència, m’agradaria quedar-me treballant al Pere Mata. A més, últimament s’han ampliat moltes places i s’han obert nous serveis (fomentant la part d’hospitalització i també la part comunitària i de rehabilitació). M’agradaria molt continuar formant-hi part i continuar aprenent aquí un cop sigui especialista.
 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES