Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Abordatge de tics complexes en psiquiatria infantil

El dia 27 de setembre a les 13:30 hores se celebra a l’Aula de formació (xalet) de l’Àrea de Docència i Innovació de l'Hospital Universitari Institut Pere Mata la sessió d’Actualitzacions en l’assistència a la salut mental: recerca i innovació amb el títol Abordatge de tics complexes en psiquiatria infantil.
 
La síndrome de Tourette és un trastorn del desenvolupament neurològic de la infància caracteritzat per múltiples tics motors i vocals. Encara que molts joves experimenten l'atenuació o fins i tot la remissió de tics en l'adolescència i la joventut, alguns individus experimenten tics persistents que poden ser debilitants o invalidants. La majoria dels pacients també tenen un o més trastorns comòrbids psiquiàtrics, com trastorn d'hiperactivitat amb dèficit d'atenció i / o trastorn obsessiu-compulsiu. El tractament és multimodal, incloent la farmacoteràpia i el tractament cognitiu conductual, i requereix el tractament tant dels tics com  dels símptomes comòrbids.
 
Encara que els dos únics medicaments aprovats oficialment són l’haloperidol i pimozide, aquests tractaments generalment no s'utilitzen com a intervencions de primera línia a causa del seu potencial significatiu d'efectes adversos. En el nostre entorn són més utilitzats l’aripiprazol i la risperidona. Els agonistes α-adrenèrgics tenen una evidència establerta, tant per a l'eficàcia com per a la tolerabilitat, i es poden recomanar com a tractament farmacològic inicial. Parlarem de la importància de la psicoeducació i dels tractaments cognitiu-conductuals estructurats com la CBIT i l’exposició amb prevenció de resposta. 
 
Aquesta sessió serà a càrrec d'Àstrid Morer. Psiquiatra Infantil i Juvenil. Secció d'Hospitalització de l'Hospital Clínic de Barcelona.

Les sessions són gratuïtes i obertes al públic en general prèvia inscripció. Les persones alienes a les empreses del Grup Pere Mata, cal que notifiquin l’assistència enviant un missatge a recerca@peremata.com
 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES