Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Participació de l’IPM a la jornada d’actualització de psicosi d’inici en la infància i adolescència

 
Participació de l'Hospital Universitari Institut Pere Mata a la jornada d'actualització de psicosi d'inici a infància i adolescència.
 
El passat 2 de febrer es va celebrar el curs d'"Actualitzación de Psicosis de inicio en la infancia y en la adolescencia" a l'Aula Magna de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona.
 
Es tracta d'un curs biennal avalat pel CIBERSAM, que organitzen els Hospitals Clínic i Sant Joan de Déu basats en la recerca que es fa en la temàtica de psicosi infantojuvenil. El curs d'enguany versava sobre l'evidència actual sobre factors de risc i també de resiliència en psicosi, on van convidar ponents tant de l'àmbit català, com espanyol com internacional.
 
La Dra. Vanessa Sánchez-Gistau, coordinadora de l'equip d'Intervenció Precoç de l'Hospital Universitari Institut Pere Mata i investigadora de l'IISPV i CIBERSAM, va presentar els resultats obtinguts a partir de dos articles del nostre grup de recerca publicats en els darrers 3 anys sobre l'associació de TDAH i trastorn psicòtic.
 
També es van presentar en aquesta jornada resultats sobre l'associació d'esdeveniments estressants i estats mentals d'alt risc, associació de bullying i psicosi i la Dra. Daphne Holt, psiquiatra, Resilience and prevention program (RAPP) team of Massachussets General Hospital, Boston, USA va realitzar la conferència amb títol "The role of resilience in child and adolescent mental health".
 
Es tracta d'una jornada molt interessant que es reprèn després de la pandèmia i que per primera vegada ha inclòs un format híbrid "presencial-en línia". La jornada finalitza amb uns tallers a la tarda on es trasllada l'evidència a través de la recerca a la pràctica clínica.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES