Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Activitat Escolab a l’Hospital Universitari Institut Pere Mata

 
El divendres 3 de maig al matí s’ha realitzat l’activitat educativa “Escriure amb la ment” amb alumnes de 3º ESO de l’Institut Gerbert d’Aurillac de Sant Fruitós en el context del programa Escolab. L’activitat va estar coordinada per la Dra. Zulay Lugo, qui exerceix actualment com a investigadora postdoctoral de l’Àrea de Recerca de l’Hospital Universitari Institut Pere Mata en el context del programa Tecniospring+ de la Generalitat de Catalunya i la Unió Europea.
 
Escolab és una iniciativa promoguda per l’Ajuntament de Barcelona per obrir les portes dels laboratoris i centres d’investigació d’avantguarda de Catalunya a la comunitat educativa (estudiants de secundària, batxillerat espanyol i formació professional) oferint-los l’oportunitat d’adquirir coneixements científics i tecnològics.
 
Els alumnes van participar en un taller teòric-pràctic sobre l’ús de les interfícies cervell-ordinador per restaurar funcions en persones amb lesions neurològiques severes. Se'ls va explicar en una primera part, el funcionament d'un deletreador operat directament per senyals cerebrals recollides a través d'un aparell de electroencefalograma per restaurar la comunicació dels que han perdut la parla. A la part pràctica de l’activitat alguns dels alumnes van provar ells mateixos a utilitzar l’aparell i tractar d'escriure usant només l'activitat de la seva ment.
 
L'activitat va rebre avaluacions molt positives de part dels participants, els quals van mostrar un gran interès pels temes científics d'actualitat. S’espera que la participació de l’Hospital Universitari Institut Pere Mata es mantingui a les pròximes edicions d’Escolab.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES