Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

UNIVIDD publica un article sobre autolesions del Journal of Intellectual Disability Research

La Unitat d’Investigació en Discapacitat Intel·lectual i Trastorns del Desenvolupament (UNIVIDD) de la Fundació Villablanca ha publicat un article sobre els factors de risc de la conducta autolesiva en adults amb trastorns del desenvolupament intel·lectual. L’article forma part d’un número especial de la revista que té com a objectiu aprofundir en el coneixement que tenim actualment de la conducta autolesiva en persones amb autisme.
 
Els resultats de l’estudi apunten que un dels majors factors de risc per al desenvolupament de la conducta autolesiva en persones amb trastorns del desenvolupament intel·lectual és la presència de símptomes d’autisme, independentment de la seva gravetat. La conducta autolesiva en persones amb autisme és més prevalent, més greu i es manifesta de moltes més formes que en persones amb diagnòstic únic de discapacitat intel·lectual. La conducta autolesiva també s’ha relacionat amb la presència de dolor bucal, de manera que els professionals haurien de descartar una patologia orgànica quan es produeix una conducta autolesiva, sobretot quan no hi ha història prèvia. Una altra de les conclusions de l’article és que quan hi ha conducta autolesiva, sobretot quan es presenta de diverses formes diferents, els professionals haurien d’avaluar de forma acurada la presència d’un possible trastorn de l’espectre autista en les persones amb trastorns del desenvolupament intel·lectual.
 
El Journal of Intellectual Disability Research és una revista internacional de primer nivell amb un factor d’impacte de 1.99
 
Les persones interessades en llegir l’article pot accedir a una còpia de només lectura.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES