Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Elisabet Vilella, nova editora en cap de la revista Brains

 
La doctora Elisabet Vilella, biòloga i investigadora dels instituts d’Investigació Sanitària Pere Virgili i Pere Mata, ha estat nomenada editora en cap de Brains. La revista de transmissió de coneixement científic i tecnològic d’utilitat per a tots els i les professionals de la salut mental està editada pel CSMC.
 
La nova editora en cap, que ocupa el càrrec en substitució de Pere Bonet, i els sis caps de secció, que conformen el Consell Editorial de la revista, són responsables de la direcció editorial i de continguts de Brains, una publicació que té com a objectiu compartir coneixement científicament validat i útil per a la gran diversitat de persones que es dediquen a la salut mental, les neurociències i l’envelliment.
 
Cada número de la revista té un eix conductor únic, definit en un sol repte o pregunta, que es tracta en les diferents seccions transversals de la publicació: Business, Research, Ageing, Innovation, Neurosciences i Social (BRAINS).
 
El Consell, la direcció executiva i l’equip editorial agraeixen a Pere Bonet, la seva participació com a editor en cap en el primer mandat del Consell Editorial que, des de la seva creació el 2020, ha acompanyat la revista en la nova etapa.
 
El consell editorial, clau de l’èxit de Brains
 
El Consell Editorial està format per membres del Clúster Salut Mental Catalunya (CSMC) amb una trajectòria professional destacada en una de les vessants de la cadena de valor del sector.
 
En l’actualitat l’integren Dani Roca, d’Otsuka i cap de secció de Business, Miquel Tiffon i Silvia Garcia, de Som Via i caps de secció d’Ageing, Joan de Pablo i Jorge Cuevas, de l’Hospital Trias i Pujol i caps de secció de Neurosciences, i Victòria Monell, de Fundació Malalts Mentals Catalunya i cap de secció de Social. Villella, prèviament havia format part del consell editorial com a cap de secció Recerca, càrrec pel qual s’està preparant una nova incorporació.
 
Entre les funcions del Consell Editorial trobem la d’aprovar, establir i actualitzar la línia editorial de la revista, el codi ètic i les directrius per a autors i revisors; vetllar pel reconeixement i conservació de la màxima qualitat científica i acadèmica mentre es contemplen les necessitats diverses dels membres del CSMC; decidir el tema i l’enfocament editorial de cada número de la revista, aprovar els contribuents i autors que han de figurar en cada número, i aprovar els manuscrits que es presenten com a col·laboracions.
 
A banda, com a editora en cap, Vilella serà responsable de representar la revista davant d’altres institucions i coordinar la comunicació entre el Consell Editorial i la Direcció Executiva, entre d’altres.
 
Una investigadora de referència
 
Des de 1995, Vilella és professora adjunta a la Universitat Rovira i Virgili i sotsdirectora de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV), una institució que integra la investigació en el camp de la biomedicina al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre.
 
Actualment, és cap del grup de recerca dedicat a identificar els factors de risc genètics i ambientals dels trastorns psiquiàtrics i cap del Departament de Recerca de l’Hospital Universitari Institut Pere Mata.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES