Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

La UNIVIDD publica a la Revista de Salut Pública de Mèxic

 
La Unitat d’Investigació en Discapacitat Intel·lectual i Trastorns del Desenvolupament de la Fundació Villablanca (UNIVIDD), del Grup Pere Mata, ha participat amb tres articles científics en un número especial de la Revista de Salut Pública de Mèxic sobre els Trastorns del Desenvolupament Intel·lectual.
 
Al número titulat “Discapacitat: les múltiples dimensions” han participat investigadors de diferents països amb un focus especial a Mèxic. Des de la UNIVIDD s’ha contribuït amb 3 articles sobre la salut de les persones amb Discapacitat Intel·lectual.
 
En el primer article titulat: Health profiles in people with Intellectual Developmental Disorders es realitza una anàlisi de les dades de l’enquesta espanyola EDAD2008 sobre les persones amb discapacitat intel·lectual per conèixer els factors que estan relacionats amb un pitjor estat de salut en aquesta població, concloent que el grau de severitat de la pròpia Discapacitat Intel·lectual i l’edat del subjecte estan directament relacionats amb un major nombre de malalties i amb un pitjor estat de salut general.
 
El segon article: “Acceso y morbilidad hospitalaria en personas con Trastornos del Desarrollo Intelectual” ha estat realitzat en col·laboració amb l’Àrea d’Investigació, Docència i Formació de l’Hospital General de Ciutat Real. En aquest estudi es van analitzar de forma retrospectiva les dades dels ingressos i altes hospitalàries de pacients amb Discapacitat Intel·lectual i es van comparar amb els de la població general. Es va concloure que les persones amb Discapacitat Intel·lectual presentaven menys ingressos hospitalaris programats i menys intervencions quirúrgiques, però que tenien més ingressos deguts a malalties mentals i del sistema respiratori.
 
En el tercer article: “Noves consideracions sobre la salut de les persones amb Trastorns del Desenvolupament Intel·lectual” es realitza una revisió sobre el coneixement actual sobre la salut de les persones amb Discapacitat Intel·lectual. S’exposen les principals activitats de recerca que es realitzen des del nostre grup a través dels projectes POMONA i sobre la formació dels professionals sanitaris que treballen amb aquest col·lectiu i la creació de serveis sanitaris especialitzats.
 
La Revista de Salut Pública de Mèxic és un mitjà d’àmplia difusió a tot Amèrica Llatina que té un factor d’impacte de 1.253 i que pot consultar de forma oberta i gratuïta.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES