Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Tesi doctoral de la URV aporta noves dades sobre salut mental

Una tesi doctoral de la URV aporta noves dades sobre la salut de les persones amb Trastorns del Desenvolupament Intel·lectual

La tesi doctoral de la investigadora de la Fundació Villablanca (Grup Pere Mata – Universitat Rovira i Virgili) Annabel Folch Mas és la primera en estudiar la salut de les persones amb trastorns del desenvolupament intel·lectual a Espanya amb dades representatives d’aquesta població. Tot i que diferents investigacions internacionals assenyalaven que aquestes persones presentaven un pitjor estat de salut i que les seves necessitats de salut no s’atenien adequadament, fins ara es desconeixia si això també passava a Espanya.
 
La tesi doctoral, que porta per títol “Disparitats de salut en persones amb trastorns del desenvolupament intel·lectual” ha permès comprovar que a Espanya aquestes persones pateixen taxes de malalties mentals i condicions de salut diferents de la població general. Per exemple, amb freqüència presenten epilèpsia, restrenyiment, o problemes orals; i l’atenció sanitària que reben es caracteritza per mancances en avaluacions, anàlisis genètiques, prevenció i promoció de la salut i risc de sobremedicació.
 
La tesi doctoral va obtenir la màxima qualificació d’excel·lent Cum Laude per part del tribunal format per Mara Dierssen, Directora d’Investigació al Centre de Regulació Genòmica de Barcelona; Susana Ochoa, Coordinadora de la Unitat d’Investigació del Parc Sanitari Sant Joan de Déu; i Margarita Torrente, professora titular del Departament de Psicologia de la URV.
 
Fins al moment, les dades disponibles respecte a la salut i l’atenció sanitària de les persones amb trastorns del desenvolupament intel·lectual a Espanya eren limitades, de forma que els resultats presentats per aquesta tesi doctoral contribueixen a una millor comprensió de l’estat i les necessitats de salut d’aquesta població.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES