Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Diagnòstic, tractament i recerca del TDAH en adults

 
El dia 23 de novembre a les 13:30 hores a l'aula de formació - xalet de l'àrea de docència i innovació de l'Hospital Universitari Institut Pere Mata, se celebra la sessió d'Actualitzacions en l'assistència a la salut mental: recerca i innovació amb el títol Diagnòstic, tractament i recerca del TDAH en adults.
 
El trastorn per dèficit d’activitat amb hiperactivitat (TDAH) en persones adultes presenta una prevalença a la població general del 2-3%. Aquestes xifres són molt superiors quan ens referim a d’altres contextos clínics com centres de salut mental comunitaris o centres de seguiment de les drogodependències, on poden arribar fins el 15-20% segons els estudis Internacionals. Actualment, existeixen bons instruments validats pel diagnòstic del TDAH en població adulta. Una de les entrevistes més utilitzades és la DIVA 2.0 que permet revisar tots els criteris diagnòstics del trastorn al llarg de la vida i avaluar l’impacte funcional del mateix. D’altra banda es poden utilitzar també escales per mesurar la gravetat dels símptomes del TDAH, així com la funcionalitat des adults amb TDAH. Tots aquests instruments estan disponibles i validats en castellà i alguns d’ells, com l’entrevista semiestructurada DIVA 2.0, també en català. El TDAH és un trastorn on el tractament és força eficaç i eficient en totes les edats. Existeixen guies clíniques i consensos internacionals que ajuden als professionals sanitaris en l’aspecte del tractament.
 
En termes generals es considera que el tractament del TDAH en adults ha de ser multimodal, és a dir, incorporant aspectes psicològics i farmacològics. El tractament amb psicofàrmacs (estimulants o atomoxetina) es considera per la guia NICE de primera elecció en adults. Existeixen diferents estudis on es demostra l’eficàcia del tractament cognitiu-conductual afegit al tractament farmacològic. Finalment, l’àmbit del TDAH en adults ha experimentat un creixement important en l’àmbit de la recerca biomèdica. Durant la sessió es revisaran alguns dels aspectes més destacats a nivell de genètica i neuroimatge. 
 
Aquesta sessió serà a càrrec del Dr. J. Antoni Ramos-Quiroga. Cap de Departament de Psiquiaria d'Adults de l'HU Vall d'Hebron. Professor agregat del Departament de Psiquiatria i Medicina Legal de la UAB. CIBERSAM.

Les sessions són gratuïtes i obertes al públic en general prèvia inscripció. Les persones alienes a les empreses del Grup Pere Mata, cal que notifiquin l'assistència enviant un missatge a recerca@peremata.com.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES