Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Salut mental perinatal

 
El dia 21 de desembre a les 13:30 hores a l'aula de formació - xalet de l'àrea de docència i innovació de l'Hospital Universitari Institut Pere Mata, se celebra la sessió d'Actualitzacions en l'assistència a la salut mental: recerca i innovació amb el títol Salut mental perinatal.
 
La manca de perspectiva de gènere en la salut pot explicar l’escàs interès que la comunitat científica ha mostrat, fins fa pocs anys, per la salut mental durant la etapa perinatal. Creences com que la maternitat beneficia la salut mental de les dones, o que els trastorns mentals no cal tractar-los durant l’embaràs han contribuït, entre d’altres, a negligir la recerca i la atenció psiquiàtrica i psicològica a les diferents formes de patiment psíquic durant aquest període. L’embaràs no és protector de la salut psíquica i el postpart és un moment d’alt risc per la aparició de noves patologies i la descompensació de patologies psiquiàtriques prèvies.
 
L’aparició i presència de psicopatologia durant l'etapa perinatal (des de la concepció fins els 12 mesos postpart) és un problema de salut pública, que tenim pendent el nostre país.
 
Les guies internacionals recomanen l’avaluació sistemàtica de la salut mental materna durant l’embaràs i com a mínim un cop durant el postpart. Tanmateix, la d’una xarxa d’atenció a la salut mental perinatal amb dispositius sanitaris existents adaptats i la planificació de nous dispositius específics adequats pel maneig de situacions complexes, com son les unitats mare-bebè, que funcionen en alguns països. Tot això, comporta l’elaboració de protocols pluridisciplinars, xarxes assistencials integrades en el nostre sistema sanitari, formació dels professionals implicats i la creació de dispositius específics per la intervenció especialitzada en la que es doni cobertura a les necessitats de la mare i el seu bebè. 
 
Aquesta sessió serà a càrrec de la Dra Lluïsa Garcia - Esteve. Coordinadora del Programa de Psiquiatria Perinatal. Hospital Clínic de Barcelona.

Les sessions són gratuïtes i obertes al públic en general prèvia inscripció. Les persones alienes a les empreses del Grup Pere Mata, cal que notifiquin l'assistència enviant un missatge a recerca@peremata.com.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES