Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Moviments oculars lents en l'esquizofrènia

Investigadors de l'Hospital Universitari Institut Pere Mata publiquen una revisió dels moviments oculars lents en l'esquizofrènia

 
Diversos investigadors del grup Genètica i Ambient en la Psicosi (GAP) encapçalats pel Dr. José Franco, van publicar una revisió narrativa que inclou articles històrics, aspectes de biologia molecular i morfologia, així com metanàlisi sobre la investigació clínica dels moviments de seguiment ocular lent en pacients amb esquizofrènia(1).

Al voltant de 80% d'aquests pacients tenen alteracions en el seguiment ocular. La neuroanatomia implicada en aquest seguiment es superposa amb la de zones de l'escorça frontal relacionades amb algunes característiques clíniques i neuropsicològiques de l'esquizofrènia, de manera que alguns aspectes específics de l'alteració en el seguiment ocular lent podrien servir com a marcadors biològics de la malaltia.

En la publicació es reporten els avenços des de principis del segle XX fins a l'actualitat sobre una de les variables més replicades en els estudis sobre el fenotip de l'esquizofrènia, amb la finalitat que puguin ser revisats per professionals de neuro-oftalmologia, neurologia, psicologia i psiquiatria.

Referencia:
1. Franco, J. G., de Pablo, J., Gaviria, A. M., Sepúlveda, E., & Vilella, E. (2014). Smooth pursuit eye movements and schizophrenia: Literature review. Archivos de la Sociedad Española de Oftalmología, 89(9), 361–367.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES