Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Innovació en l’activitat de recerca del Grup Pere Mata per tractar la malaltia mental


El Grup Pere Mata compta amb quatre grups de recerca i 25 investigadors en actiu que combinen de manera innovadora la recerca i l’assistència sanitària en salut mental, amb l’objectiu de millorar els tractaments i l’atenció a les persones afectades per una malaltia mental.
 
Concretament, els grups de recerca són el Grup de Genètica i Ambient a les Psicosis (GAP); el Grup de Recerca en Psiconeuroendocrinologia i Estrès (GPE); el Grup de Recerca en Patologia Vincular (GPV), i la Unitat d'Investigació en Discapacitat Intel·lectual i Trastorns del Desenvolupament (UNIVIDD). Els  treballs d’investigació dels quatre grups se centren en la convergència de dos eixos: en un eix hi ha les diferents patologies (psicosis, trastorn de dèficit d’atenció i hiperactivitat, discapacitat intel·lectual entre altres), i en l’altre eix hi ha les estratègies d’estudi (genètica, hormones, presència de maltractament, factors estressants, entre altres).
 
Els equips investigadors són multidisciplinars i inclouen professionals de la biologia, la biotecnologia,  la química, la psicologia, la psiquiatria i la neurologia.  La potència investigadora del Grup Pere Mata es constata també pel fet que formen part del Centro de Investigación Biomédica en Red en el Área de Salud Mental (CIBERSAM), que aplega els millors equips d’investigació en salut mental d’Espanya.
 
L’objectiu de la tasca investigadora del Grup Pere Mata és millorar el diagnòstic de les malalties mentals i prevenir-les mitjançant una detecció precoç en els primeres fases més incipients, la qual cosa ajuda a millorar els pronòstics i l’evolució dels trastorns mentals. A més, també es volen aconseguir  tractaments més eficients, personalitzats  i adequats a les característiques de les persones afectades.

 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES