Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

UNIVIDD publica a BioMed Central Psychiatry sobre el Funcionament Intel·lectual Límit

 
La Unitat d’Investigació en Discapacitat Intel·lectual i Trastorns del Desenvolupament (UNIVIDD) de Villablanca coordina un grup internacional de treball sobre el Funcionament Intel·lectual Límit (FIL). Aquest grup Treballa per visibilitzar el FIL, ja que a l’ésser una condició que es mou entre el Funcionament intel·lectual normal i la discapacitat intel·lectual, la seva conceptualització és objecte de controvèrsia.
 
Un dels objectius del grup de treball és sensibilitzar la població general i els professionals sobre les dificultats a què s’enfronten les persones amb FIL i el major risc de patir problemes de salut, tant generals com mentals.
 
El grup de treball ha analitzat dades de 17.000 subjectes nascuts en una mateixa setmana de 1970 als que se’ls han anat realitzant seguiments als 5 anys i als 10, 16, 26, 30, 34, 38, i 42 anys.
 
Fruit d’aquest treball s’ha realitzat una publicació científica en què s’apunta que les persones amb FIL tenen major probabilitat de desenvolupar malalties mentals en l’edat adulta. Sembla que a més el fet d’haver tingut experiències vitals adverses en la infància és un factor mediador en aquesta major Probabilitat de morbiditat psiquiàtrica.
 
L’estudi s’ha publicat a BioMed Central Psychiatry, una revista d’accés obert. Es pot descarregar l’article des del següent enllaç: https://link.springer.com/article/10.1186/s12888-019-2376-0?
 
En el grup de treball internacional participen investigadores d’Espanya, Estats Units, Regne Unit, Austràlia, Itàlia, França, Holanda, Turquia i Azerbaidjan.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES