Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Treballs sobre la psicosi, la demència i l’autisme protagonitzen els Premis de Recerca de l’HU IPM

L’Hospital Universitari (HU) Institut Pere Mata ha reconegut els millors treballs de recerca dels seus professionals durant 2018 amb el lliurament dels Premis de Recerca, que en aquesta cinquena edició han premiat treballs relacionats amb l’autisme, la demència i la psicosi.
 
Així, el primer premi de la modalitat de Comunicació científica a congrés ha estat per Irene Moreno Fernández per un pòster presentat en el 31è congrés de neurociència ECNP Congress de Barcelona 2018 titulat “Effect of the Val66Met BDNF polymorphism on cortical thickness in early stages of psychosis”. En aquesta mateixa modalitat, el segon premi ha estat per a Ester Bermúdez Gómez per una comunicació oral en el congrés internacional de Fisioteràpia 2018 titulada “El deteriorament cognitiu afecta el procés de recuperació funcional després d'una fractura de fèmur intervinguda? Estudi pilot”.
 
Pel que fa a la modalitat de millor Article científic d’un investigador en formació, el premi ha estat per Alba Valiente Pallejà pel treball sobre genètica i autisme “Genetic and clinical evidence of mitochondrial dysfunction in autism spectrum disorder and intellectual disability”, publicat a la revista Human Molecular Genetics.
 
Per últim, el millor Article científic d’un investigador doctor ha estat per Vanessa Sánchez-Gistau per l’article sobre l’estrés i el cannabis en la psicosi, titulat “The relationship between the level of exposure to stress factors and cannabis in recent onset psychosis” i que ha estat publicat en la revista especialitzada Schizophrenia Research.
 
A l’acte de lliurament de premis han estat presents el director de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV), Joan Vendrell; el director del Departament de Medicina i Cirurgia de la URV, Francesc Vidal; el director gerent de l’HU Institut Pere Mata, Francesc X. Arrufat; i la directora de l’àrea de recerca de l’HU, Elisabet Vilella.
 
 
 
 
 
 
 
 
 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES