Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Símptomes negatius a l'esquizofrènia

El dia 24 de maig a les 13:30 hores se celebra a l’Aula de formació (xalet) de l’Àrea de Docència i Innovació de l'hospital Universitari Institut Pere Mata la sessió d’Actualitzacions en l’assistència a la salut mental: recerca i innovació amb el títol Actualitzacions en bases fisiològiques, diagnòstic i tractament de símptomes negatius en esquizofrènia.
 
Els símptomes negatius són un dels principals determinants de la funcionalitat a l’esquizofrènia. Es calcula una prevalença d’algun símptoma negatiu fins a un 50-75% dels pacients amb esquizofrènia crònica i aquests poden estar presents des de les fases inicials de la malaltia. Fins al moment, no hi ha cap fàrmac aprovat pel seu tractament. En aquest context, en els darrers anys hi ha hagut una redefinició dels dominis de símptomes negatius, s’han desenvolupat noves eines d’avaluació i hi ha hagut una enorme recerca en les bases fisiopatològiques i tractament. Durant la sessió revisarem la definició actual dels dominis de símptomes negatius, que inclouen l’anhedonia, abúlia, disminució de la interacció socials, embotament afectiu i alògia. Analitzarem les diferents eines d’avaluació, incloent-hi la Brief Negative Simptom Scale (BNSS) i la Clinical Assessment Interview for Negative Symptoms (CAINS). Ens endinsarem en l’estudi de les bases fisiopatològiques de cada domini concret. Finalment, revisarem l’evidència actual del tractament d’aquests símptomes.
 
Aquesta sessió serà a càrrec d’Anna Mané Santacana. Institut de Neuropsiquiatria i Addicions. Parc de Salut Mar. Fundació IMIM. CIBERSAM.
 
Les sessions són gratuïtes i obertes al públic en general prèvia inscripció. Les persones alienes a les empreses del Grup Pere Mata, cal que notifiquin l’assistència enviant un missatge a recerca@peremata.com


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES