Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Les Dres. Vilella i Martorell participen en la VI Jornada de salut mental perinatal a Barcelona

Les dues intervencions de les investigadores de l’Hospital Universitari Institut Pere Mata se centraran en els factors genètics que influeixen en la salut mental perinatal
 
En el marc de la VI Jornada de Salut mental perinatal que organitza la Societat Marsé Española de Salud Mental Perinatal a Barcelona el 19 de maig,  la directora de l’Àrea de recerca de l’Hospital Universitari (HU) Institut Pere Mata, Dra. Elisabet Vilella, participarà en la primera taula rodona de la jornada amb una ponència sobre "Factores genéticos relevantes en la salud mental perinatal".
 
En aquesta intervenció la Dra. Vilella exposarà el risc genètic per malalties mentals durant l’embaràs i en els mesos següents al part, tant per la mare com pel nadó. En aquest sentit cal tenir en compte que el període perinatal és especialment vulnerable per a la dona, ja que hi ha molts canvis fisiològics i emocionals. A més, com ho viu la mare té repercussió en el fill i a l’inrevés, per la qual cosa identificar bé els riscos, si existeixen, i un bon abordatge de la situació és molt important.
 
A més, i en el marc de la jornada, el dia 18 de maig a la tarda s’ha programat un taller que amb el nom "Abordaje perinatal del riesgo genético de la enfermedad mental grave en la díada madre-hijo" impartiran la Dra. Vilella i la Dra Martorell per a tots aquells professionals de l’àmbit de la salut mental perinatal i reproductiva (psiquiatria, psicologia, infermeria, llevadores, pediatria, obstetrícia, biologia, atenció primària i treball social) que vulguin aprofundir en el coneixement sobre el risc genètic per les malalties mentals en el període perinatal i reproductiu.
 
Com a objectius, el taller es proposa que els professionals que el realitzin puguin diferenciar el risc genètic hereditari del no hereditari; que puguin identificar quan existeix risc genètic de malaltia mental en la diada mare-fill durant el període perinatal i conèixer els factors de l’assessorament genètic en salut mental.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES