Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Premi de pintura Paco Aguilera, primer per a persones amb discapacitat intel·lectual

 
La Fundació Villablanca va presentar dins els actes del Dia Internacional de les persones amb discapacitat el premi de pintura Paco Aguilera per a persones amb discapacitat intel.lectual. La Fundació Villablanca té per objectiu estimular i potenciar la creació artística entre aquest col·lectiu, que té en l’art una eina d’inclusió i de reconeixement social gràcies a la visibilitat que l’art dona als artistes.
 
Amb la creació del premi es vol mantenir viu el record i el llegat de qui fou director mèdic de Villablanca, el Dr. Paco Aguilera, traspassat l’any 2020. Aguilera es va incorporar al centre l’any 1993 i en va assumir primer la direcció de Bellissens, en 1997, i la direcció mèdica de Villablanca 10 anys després.
 
Durant aquest temps va impulsar canvis significatius i innovadors que han donat una nova dimensió i projecció a Villablanca. En són exemples, la creació de la Unitat d’Investigació en Discapacitat Intel·lectual i trastorns del Desenvolupament (UNIVIDD); la consolidació del servei ambulatori específic per a aquest col·lectiu a Reus i les Terres de l’Ebre; l’obertura del centre amb la Festa de les Famílies, o la creació de l’espai Alzina per a activitats terapèutiques i del programa SOM-HI d’activitats. També va incorporar el sistema ISO de qualitat i la gestió de dues noves residències.
 
Paco Aguilera també va promoure l’artteràpia i molts dels espais comuns i despatxos de Villablanca estan decorats amb obres creades pels residents.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES