Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

La Residència de Gent Gran 11 de setembre participa a la VIII Sessió Tècnica d'Innovació de la Unió


El passat dia 7 de febrer de 2018, la Residència de Gent Gran 11 de Setembre del Prat de Llobregat va participar a la VIII Sessió Tècnica d'Innovació de la Unió, amb la presentació del Sistema Integral de Gestió Farmacològica i Administració de la Medicació.

L'objectiu d'aquest sistema és garantir que totes les persones usuàries de les residències de gent gran de Grup Pere Mata tinguin accés immediat a tractaments farmacològics i assegurant les  5C: Dosi Correcta del medicament Correcte, administrada a la persona Correcta a través de la via Correcta i al moment Correcte.

Segons un estudi publicat per l'Institute for safe medications practises, els errors de medicació suposen el 4,7% dels ingressos hospitalaris a Espanya. És dins aquest marc de seguretat clínica, que ja fa temps que les residències de gent gran treballem amb el Sistema Personalitzat de Dispensació Automàtica de mono dosis amb el nostre proveïdor "Farmàcia de Dalt". A través de l'aplicació informàtica Corota, aquest programa  serveix d'enllaç entre la residència i la farmàcia, revisa les pautes mèdiques per detectar possibles interaccions, errors, etc, i assegura la  correcta prescripció.  Aquesta informació passa a un robot emblistador, eliminant la interacció humana i assegurant el seguiment  i traçabilitat del medicament.

Finalment, i com a fet innovador, la Residència 11 de setembre ha implantat el Sistema SIRVI, una aplicació informàtica que mitjançant l'ús d'una PDA permet el reconeixement visual de la persona a qui se li administra la medicació, tancant d'aquesta manera el cicle: administrar la medicació correcta, per la via correcta, al moment correcte i a la persona correcta.
 
A la foto podeu veure a la Sra. Anna Roset (Directora Tècnica) i al Sr. Santiago Álvarez (Responsable de la Farmàcia de Dalt).
 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES