Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Projecte Kom_Vivim


El projecte intergeneracional “Kom-vivim” realitzat amb els alumnes de 4rt ESO de l’Institut Lo Pla d’Urgell de Bellpuig, ha arribat al final. Després de gairebé sis mesos des del seu inici, un grup d’uns trenta alumnes, han pogut estar a casa nostra, compartint experiències i valors amb els nostres residents.
 
Els principals objectius per als nois i noies d’aquest projecte han estat entre d’altres; desenvolupar la competència social i ciutadana, afavorint una actitud crítica i compromesa davant la societat, per tal d’esdevenir membres actius. Donar a conèixer a l’alumnat i les seves famílies la xarxa associativa i les entitats de l’entorn, per tal de promoure la participació dels joves. Desenvolupar a competència social per tal d’afavorir l’empatia amb aquells que no tenen la seva edat, siguin més petits o més grans. Desenvolupar i reforçar la capacitat de compromís i responsabilitat dels alumnes. Escoltar els altres. Valorar allò que tenim i estimar als que ens envolten ja que algun dia no els tindrem amb nosaltres. Aprendre de les persones més grans, ja que tenen més experiència que nosaltres.

Per la seva banda, els padrins, mestres de vida molts d’ells, han tingut l’oportunitat de poder transmetre als més joves tot allò que els anys i les experiències els hi ha ensenyat.  En definitiva, han estat uns mesos de molts tallers compartits, i moltes activitats realitzades.  Hem cantat plegats, hem fet manualitats, hem conversat, hem rigut, ens hem passejat, ens hem escoltat i hem compartit un espai plegats. No cal dir, que l’experiència ha estat del tot enriquidora per a uns i altres, i que com no podia ser d’altra manera, dir-vos que us esperem de nou l’any vinent. Gràcies a tots per participar!


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES