Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Usuaris i professionals del Grup Pere Mata celebraran Sant Jordi amb més de 30 d’activitats

 La celebració i la participació en activitats en la comunitat és un recurs terapèutic molt valuós per a les persones afectades per una malaltia mental i/o discapacitat intel·lectual. Per aquest motiu, diferents dispositius assistencials del Grup Pere Mata celebren Sant Jordi amb més de 30 activitats centrades en els aspectes més tradicionals de la festa: les roses, els llibres, la llegenda de Sant Jordi i les tradicions catalanes.

Els usuaris i usuàries i els professionals del Centre Sociosanitari Residència Monterols de Reus, l’Hospital de Dia d’Adults de Tarragona, la Llar Residència de Tarragona, el Servei de Teràpia Ocupacional, el Servei Prelaboral  d'AmpostaBellissensMarinada i Villablanca realitzen tallers de manualitats per elaborar punts de llibres i roses amb diferents materials: des del sabó fins a la goma eva o el paper, productes que es posaran a la venda en diverses parades que atendran usuaris i professionals a Tarragona, Reus, Amposta i Tortosa durant la Diada de Sant Jordi.

A més, la Unitat de Rehabilitació Hospitalària de l’Institut Pere Mata participa en la setmana cultural de l’Escola Mowgli, amb la realització d’un taller de manualitats amb els nens de P3, P4 i P5.

Per altra banda, a Bellissens i a Villablanca es faran representacions de la llegenda de Sant Jordi així com ballades de sardanes, acompanyades en el cas de Villablanca d’un curs de dos dies per aprendre a ballar aquesta dansa.

En el cas de Marinada, la representació de la llegenda de Sant Jordi s’adapta als seus usuaris amb discapacitat intel·lectual severa i profunda, per la qual cosa és una activitat més vivencial i incorpora elements d’estimulació sensorial. Es fa una representació cada dia entre el 23 i el 27 d’abril per tal que hi puguin participar tots els usuaris del centre.

Per la seva banda, les Llars amb Suport de Tarragona celebren Sant Jordi amb la proposta “Històries encadenades”, consistent en què les persones residents de les diferents llars que hi vulguin participar escriguin cada dia un fragment d’una història que es van passant els usuaris d’una llar a una altra, fins a completar el relat que cada participant ha anat continuant. La lectura col·lectiva del resultat final és farà el dia de Sant Jordi.

A les Terres de l’Ebre, els usuaris del Servei de Rehabilitació Comunitària d'Amposta i Tortosa (FPMTE) participaran en les activitats comunitàries d’ambdues ciutats, on es venen llibres i roses.

Sant Jordi a les residències i centres de dia

Pel que fa als diferents dispositius residencials i de centres de dia que es gestionen des del Grup Pere Mata, els tallers de manualitats i les parades amb els objectes fabricats, els llibres i les roses són també activitats destacades a la Residència Vallbona; a la de Cerdanyola; a la de Bellvitge; a la de Llinars del Vallès ; a la d'Avinyó i a la del Prat de Barcelona, on es farà un taller de fermalls que es repartirà entre els professionals del centre. Al Prat, la festa acabarà amb un berenar amb el pastís de Sant Jordi i l’actuació d’un duet musical; mentre que a la de Cerdanyola el mateix dia de Sant Jordi els usuaris i usuàries de la residència i del centre de dia llegiran poemes i textos elaborats per elles mateixes, i es repartiran roses per a tothom.
 
A la residència del Poblenou de Barcelona, alumnes de l’escola “La Mar Bella”, el 23 d’abril portaran un dibuix personalitzat per a cada resident, i  la residència de Bellpuig (Lleida) rebrà el 20 d’abril els nens i nenes del Col·legi Vedruna del municipi que cantaran cançons tradicionals i llegiran poemes. El mateix 23 d’abril, representants de l’Ajuntament visitaran el centre i lliuraran roses i llibres als residents, qui amb els professionals protagonitzaran una lectura de poesies.

Posteriorment, el 26 d’abril, alumnes de l’Institut Lo Pla d’Urgell de Bellpuig i padrins i padrines de la residència representaran “La Llegenda de Sant Jordi” en el marc del Projecte Komvivim! A més, durant tota la setmana hi haurà una exposició de mandales del taller que desenvolupa la voluntària Maria Puigfaragut.
 
 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES