Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Les residències per a la gent gran del Grup Pere Mata participen en el programa REMI


Els professionals de les Residències gestionades per Pere Mata Social: Cerdanyola del Vallès, Onze de Setembre del Prat de Llobregat, La Relat d'Avinyó i Llinars del Vallès i per Fundació Pere Mata: Monestir de Sant Bartomeu de Bellpuig, Jaume Batlle de Poblenou - Barcelona, Barri de Vallbona (Barcelona), participen en el programa REMI per a Centres d’atenció Social i Sociosanitària en col·laboració amb la Fundació Salut i Envelliment de la UAB,  liderat per la Doctora Sara Domènech i Pou.

El programa REMI pretén contribuir a la prevenció del deteriorament cognitiu en persones grans amb dependència, així com a la reducció dels símptomes en aquelles que ja el tenen. El seu disseny, basat en la Teràpia de Reminiscència, ha estat una iniciativa de la Fundació Salut i Envelliment (FSiE) de la Universitat Autònoma de Barcelona.

El programa REMI proporciona una bateria d’eines i recursos per dur a terme una intervenció grupal als centres d’atenció social i sociosanitària. D’una banda, inclou una guia i un protocol d’intervenció flexible, amb orientacions i recomanacions per una bona implementació. D’altra banda, subministra un ampli conjunt de recursos audiovisuals, especialment seleccionats com estímuls potents pels records i emocions de fets vitals del passat de les persones grans.

El programa REMI compta amb el suport de la convocatòria de la Fundació Bancària “la Caixa” Promoció de l’autonomia i atenció a l’envelliment, a la discapacitat i a la dependència 2016.

El programa REMI  proporciona als centres:
  • Formació en teràpia de reminiscència i programa REMI, mitjançant una plataforma d’e-learning i una sessió inicial presencial a la FSiE.
  • Guia i protocol del programa REMI, juntament amb material audiovisual (+- 250 estímuls) per utilitzar a les sessions, així com guia i material d’avaluació.
  • Fòrums i espais d’intercanvi d’experiències entre els professionals. 
  • Acreditació com a centres i professionals col·laboradors de la Xarxa REMI.
  • Subvenció del 100% del preu del programa REMI.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES