Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Projecte Intergeneracional a la Residència Relat d'Avinyó

Durant aquest curs 2016/2017, s’ha tornat a realitzar a la residència Relat, gestionada per Pere Mata Social, un projecte intergeneracional amb els nens i nenes de 5è de l’escola Barnola d’Avinyó. S’han portat a terme un total de 7 sessions que han tingut lloc mensualment els dijous de 15.00 a 16.30h. Aquest any el projecte ha gaudit de la participació d’un total de 24 residents i 23 alumnes, distribuïts en grups de 4 -5 membres cadascun que s’han mantingut al llarg del curs.
 
L'objectiu de les activitats intergeneracionals són el foment de les relacions entre membres de diferents edats, compartint vivències, aprenentatges i valors, així com  la realització d'activitats significatives pels usuaris i els alumnes.
 
El projecte tractava sobre la creació del documental "L'evolució de l'escola". En les primeres sessions es van realitzar activitats de coneixença d'avis, àvies, nens i nenes, així com visites guiades per la residència i l'escola. Durant  la tercera sessió, es va començar a planificar la gravació d'aquest documental i la pluja d'idees sobre els diferents temes a tractar relacionats amb l'escola. A  partir d'aquí, les diferents sessions servien per assajar, realitzar i compartir preguntes i reflexions, així com anar realitzant la gravació d'aquest documental.
 
Finalment, a la setena i última sessió es va visualitzar el documental i vam acomiadar el projecte amb un piscolabis i compartint vivències i tertúlia intergeneracional. Aquest documental també es va projectar durant la celebració de la Festa de les Famílies i Jornada de Portes Obertes que es va realitzar al mateix centre el passat mes de juny.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES