Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Projecte "Apadrina un Avi"

El projecte “Apadrina un Avi” neix a Girona a l’any 2008 de mans de Càritas diocesà amb l’objectiu de mitigar la solitud de les persones grans que viuen en residències i que no solen rebre visites.
 
La Residència Llinars del Vallès, del Grup Pere Mata, s’ha adherit a aquest projecte de Càritas Diocesana de Llinars del Vallès per tal de poder aportar millores en la qualitat de vida dels nostres residents alhora que aportar la saviesa i experiència dels nostres residents al conjunt de la societat, emfatitzant en la població juvenil de Llinars del Vallès.
 
El contacte permetrà que l’avi o àvia se senti implicat en un projecte i, per tant, valorat/da. I que el jove senti respecte envers les persones grans. El contacte intergeneracional entre avis i joves és poc freqüent en la societat actual, i el volem promoure perquè creiem que és molt important i necessari per a la construcció d’una societat millor.
 
El compromís dels joves que apadrinen un avi és de visitar els residents que els són designats, i que ho desitgen, un cop a la setmana. Estar amb ells, escoltar-los, parlar-hi, jugar als jocs que prefereixin i iniciar una comunicació i una relació d’enriquiment mutu.
 
Els objectius del programa són: Fomentar el diàleg, el vincle i la comprensió entre el jove i la persona gran; Contribuir a l’autoestima de la persona gran; Potenciar els valors de convivència i respecte dels joves envers les persones grans; Afavorir la relació entre els dos col·lectius. Es pretén fomentar una relació personal intergeneracional a través d’un projecte vivencial; Facilitar la convivència i l’aprenentatge entre persones grans que estan a la residència i joves estudiants, a través d’un acompanyament periòdic i continuat , d’una formació i d’un seguiment.
 
      “Tots hem de passar per totes les edats. Tots algun dia serem grans. Avui podem estimar la gent gran com ens agradaria que ens estimessin a nosaltres quan siguem grans.”


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES