Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Marc Mourelo1. Per què vas escollir el nostre hospital per fer la residència?
En el meu cas, no coneixia l'hospital prèviament. A l'hora de triar em vaig guiar per les sensacions que em va transmetre. Després de comparar possibles llocs i comprovar que l'Hospital Universitari Institut Pere Mata (HUIPM) complia molts dels requisits que creia importants per a la meva formació i, sobretot, després d'estar en contacte amb les meves futures R majors i poder resoldre els meus dubtes, vaig quedar convençut de la meva elecció. Poder mudar-me a Tarragona i començar aquesta nova etapa en un lloc diferent, però a prop de la família, també va ser un punt a favor. Encara que en un inici vaig tenir al cap altres opcions com a prioritat, HUIPM va acabar sent la meva primera opció.
 
2. Quins han estat els punts forts de la teva formació?
En primer lloc, destacaria la preparació dels professionals dels quals he anat aprenent a cada rotació, m'han donat suport i sobretot he pogut aprendre d'una gran varietat d'estils d'intervenció i models de psicoteràpia (sistèmica, cognitivoconductual, tercera generació, psicoanalítica, etc.). També he pogut comprendre la importància de la intervenció multidisciplinària i del treball en equip. L'Hospital ofereix la possibilitat de treballar en un ampli nombre de serveis de la xarxa de salut mental, aprenent sobre intervenció en diferents moments del trastorn i a més, de serveis especialitzats en diferents psicopatologies (TCA, psicosi, patologia dual, etc.).

També destacaria, l'equilibri entre aprenentatge mitjançant l'observació dels referents adjunts i l'assumpció progressiva de responsabilitats i autonomia, que m'han permès aprendre i adquirir habilitats en un marc de supervisió i flexibilitat. De la mateixa manera, la implementació d'atenció continuada m'ha permès adquirir competències en el maneig de grups, que altrament no hauria pogut adquirir.

Finalment, el gran equip de residents de psicologia, psiquiatria i infermeria, que permet un tipus de suport fonamental als anys com a resident.
 
3. Aconsellaries aquesta experiència a altres potencials residents?
Sens dubte recomanaria HUIPM a tots aquells futurs residents, que, després d'un petit estudi de les seves opcions, creguin que aquest pot ser un bon lloc per al seu futur professional.
 
4. Quins són els teus projectes en finalitzar la residència?
Els meus objectius són continuar formant-me com a psicòleg clínic en l'àmbit teòric i en la pràctica assistencial, en un equip que possibiliti el meu creixement tant professional com personal.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES