Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Alba Navarrete

 
Per què vas triar el nostre hospital per fer la residència?
L'elecció de fer la residència a l’Hospital Universitari Institut Pere Mata (HUIPM) va ser per diversos motius. Personalment, és un hospital que sempre he conegut, ja que soc de Tarragona i el fet de tenir-lo de referència i estar a prop de casa meva era un punt afegit que va generar interès en què la meva residència fos aquí. Quan vaig venir a les portes obertes em va agradar molt l'itinerari que plantejava l'hospital. Un punt a favor també va ser el fet de tenir tots els serveis en el mateix hospital, amb serveis més especialitzats que altres hospitals no oferien com la Unitat de Patologia Dual, l'Equip d'Intervenció Precoç i Unitat de Referència dels Trastorns Alimentaris. El fet que fos un hospital monogràfic m'interessava molt, ja que un hospital només dedicat a la salut mental és un valor afegit per fer la residència en aquesta especialitat. Un aspecte que vaig valorar de forma molt positiva és l’oportunitat que t’ofereixen de participar en una línia d’ investigació i dedicar hores a aquesta tasca. Personalment, sempre m’havia interessat la investigació, i amb anterioritat ja havia fet pràctiques en aquest àmbit, i el fet d’oferir-te línies on poder participar activament va ser un altre punt a favor. Finalment, cal afegir que la bona sensació personal que em va generar l'hospital quan el vaig visitar em va fer acabar de decidir. Em vaig sentir molt acompanyada i ben informada quan vaig visitar l'HUIPM i el fet de veure que és un hospital molt familiar i proper em va fer sentir que estaria molt còmode fent la residència en aquest hospital.
 
Quins han estat els punts forts de la teva formació? 
  • Hospital monogràfic: estàs immers en el món de la salut mental en l'hospital de referència de Tarragona.
  • Varietat de serveis dins de l'hospital: permet adquirir aprenentatges molt diversos i de diferents patologies en el mateix hospital.
  • Varietat de corrents psicoterapèutiques entre els professionals: he pogut rotar amb diferents psicòlegs clínics adjunts de diverses corrents, podent conèixer diferents formes de comprendre el problema i intervenir, nodrint-me com a psicòloga i  adquirir un enfocament més integrador.
  • Hospital familiar i proper: durant tota la residència m'he sentit molt acompanyada i envoltada d'un equip proper en tots els serveis.
  • Poder rotar per unitats específiques que altres hospitals no oferien: rotar en la Unitat de Patologia Dual, Equip d'Intervenció Precoç i Unitat de Referència de Trastorns Alimentaris.
  • Participar en línies d’investigació de forma activa
  
Aconsellaries aquesta experiència a altres potencials residents?
Sí que ho aconsellaria pels motius exposats anteriorment. Les meves expectatives s’han complert.
  
Quins són els teus projectes quan finalitzis la residència?
Treballar de psicòloga clínica i m’agradaria fer-ho a l’HUIPM. Continuar formar-me i actualitzar-me en noves intervencions i profunditzant més en intervencions ja conegudes.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES