Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Activitat d'hipoteràpia a la Residència i CAE Marinada

A finals de novembre es va fer una xerrada explicativa a les famílies dels usuaris de Marinada que participen a l’activitat d’Hipoteràpia (treball amb cavalls). Durant la xerrada es van explicar els objectius i els beneficis terapèutics d’aquesta activitat per part dels professionals referents de Marinada i també per part dels monitors del centre hípic.

A la Residència Marinada ja hi ha una àmplia experiència en aquesta activitat, ja que es treballa amb Hipoteràpia desde l’any 2001. El grup d´usuaris del nostre centre que participa d´aquesta activitat s´ha anat ampliant durant els anys. Són persones amb Patologia Dual: Retard Mental sever i profund i un altre trastorn afegit (trastorn de conducta, trastorn mental, autisme).

S’utilitza el treball amb cavalls, per una banda en el tractament i rehabilitació d´aspectes físics i de movilitat (to muscular, coordinació general, equilibri…), i per l´altra en la rehabilitació psíquica (aspectes comunicatius, de relació interpersonal, treball grupal, conductes auto i heteroagressives…).

El cavall actúa com a objecte intermig. Entenem que és un gran igualador, que permet que les persones amb discapacitat puguin trencar les diferencies i es posin en les mateixes condicions que qualsevol altra persona, en relació amb el seu entorn.

Les sessions es plantegen amb una dedicació individualitzada per part dels monitors del centre. Els usuaris treballen tots els aspectes de la relació amb el cavall, des de la cura i manteniment, fins al poder pujar, cavalcar i disfrutar del moviment dalt del cavall. 
Tot això provoca noves experiències i sensacions, que permeten a l´usuari poder millorar la seva confiança, capacitat de concentració, reduïr les seves tensions emocionals i, alhora, disminuir l´aparició de conductes més desadaptades que poden presentar de manera habitual.
 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES